Tennisanlegg til 1,8 milllioner – og 75.000 kroner i gjeld

De startet opp igjen: Her er tennistyret som startet opp tennisgruppe i SIF igjen – fra oppstarten til ferdig anlegg i perioden 2015 og 2016. Bak fra venstre: Bjørn Westby Nicolaisen, Hans Petter Hetland, Espen Orderud, Knut Hoff og Steinar Løvstad. Foran fra v. Maria Vershinina og Lena Ekholt.

De startet opp igjen: Her er tennistyret som startet opp tennisgruppe i SIF igjen – fra oppstarten til ferdig anlegg i perioden 2015 og 2016. Bak fra venstre: Bjørn Westby Nicolaisen, Hans Petter Hetland, Espen Orderud, Knut Hoff og Steinar Løvstad. Foran fra v. Maria Vershinina og Lena Ekholt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: I 2016 sto igjen tennis på programmet til Sørumsand IF som egen gruppe, ledet av initiativtager Espen Orderud, som ønsket å blåse liv i tennismiljøet i SIF igjen.

DEL

– Det ble mange møter om planlegging, finansiering, medlemskartlegging og drift den første tiden, forteller leder Espen Orderud i tennisgruppa.

Han legger til at prosessen med finansiering av de to nye, flotte, tennisbanene i Idrettsparken har gått over alle forventning.

Gruppa tok bare opp et eget lån på 75.000 kroner på anlegget, som totalt fikk en kostnad på 1.873.000 kroner.

Grunnen til denne positive økonomiske løsningen er godt arbeid av økonomiansvarlig i gruppa Knut Hoff og daglig leder Tonja M. Orderud i SIF, som fant flere steder det kunne søkes om midler, som Tippemidler, Gjensidigestiftelsen, DnB Sparebankstiftelsen, John Oles minnefond og Sørum kommune, som alle har bidratt på en meget positiv måte.

Ronny Engebretsen har vært ansvarlig for prosjektering, forhandlinger og utbygging.

– Hans kunnskap og kompetanse har vært god å ha, og prosjektet har holdt alle økonomiske og kvalitetsmessige krav og rammer, forteller Orderud.

– Gode presseomtaler det siste året har ført til at mange har fått kjennskap til SIFs tennissatsing, i tillegg til blest på sosiale medier. Samlet har dette sørget for stor interesse allerede, sier Espen Orderud, og legger til at utsiktene for denne sporten på Sørumsand ser svært positiv ut.

17. juli i 2016 ble anlegget ferdigstilt og de første ballene under den offisielle åpningen 20. august ble slått av ordfører Marianne Grimstad Hansen og daglig leder Tonja M. Orderud.

Sportslig leder Steinar Løvstad forteller at tennisgruppa har engasjert Sven Lystad som instruktør. Tenniskurs for 2.- og 3. klassinger på torsdag ettermiddager er allerede i gang.

Ungdom- og voksen-kurs for nybegynnere og litt trente foregår samme dag. Sist helg var det kurs for litt trente både lørdag og søndag. Løvstad ber interesserte ta kontakt.

Gledelig er det også at aktive og mer trente tennisspillere trekkes til klubben. Dette er viktig for å få inn mer kunnskap og kompetanse inn i tenningsgruppa.

– Sommerskolen med tennis er i år planlagt i august. Mandag 14. -, tirsdag 15.- og onsdag 16. august håper vi å gi barn og ungdom tennisglede, sier Espen Orderud, og legger til at siste dag avsluttes med grilling hvor foresatte inviteres.

– For å kunne levere god kvalitet i spill og læring, vil det bli begrenset antall. Vi ser for oss maks 20 deltagere, sier Orderud, og legger avslutningsvis til at klubbmesterskapet går av stabelen mellom 1. og 3. september.

Artikkeltags