Dette er klubbens nyeste tilbud

Klare for skudd: Bueskyttergruppa i SIF er godt i gang på grusbanen i Idrettsparken. Her er det Kristoffer Sigvartsen (t.v.), Morten Sigvartsen, Marcus Larsen (10), Kaspian Rolén (8), Henrik Sigvartsen (7) og Morten Larsen som er klare for trening.

Klare for skudd: Bueskyttergruppa i SIF er godt i gang på grusbanen i Idrettsparken. Her er det Kristoffer Sigvartsen (t.v.), Morten Sigvartsen, Marcus Larsen (10), Kaspian Rolén (8), Henrik Sigvartsen (7) og Morten Larsen som er klare for trening. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: 100-årsjubilant Sørumsand IF ønsker at Idrettsparken skal være for alle. Det nyeste tilbudet i SIF er bueskyttergruppe, mens fjorårets start av tennisgruppa har vært svært positiv.

DEL

At Sørumsand IF har hatt gode bueskyttere før er kjent for noen, men slettes ikke for alle. Og i hvert fall ikke at klubben kan skilte med flere NM-titler på begynnelse av 1950-tallet.

Dette er bare noe av det som vil komme fram i jubileumsboka som er under arbeid, og som vil komme ut i forbindelse med 100-årsjubileet.

Under årsmøtet i SIF i mars ble det offisielt startet opp bueskyttergruppe på nytt, nesten 50 år etter storhetstiden til bueskytterne til SIF. Sørumsand har hatt gode bueskyttere i mellomtiden, men da i andre klubber, som for eksempel Sigmund Aarhaug som blant annet var på juniorlandslaget for noen år siden da han skjøt for Lillestrøm og Kristoffer Sigvartsen i Ullensaker.

Nå er både Sigmund og brødrene Jørgen og Peter med i SIF, og i morgen, torsdag på Kristi himmelfartsdag, er SIF for første gang på svært mange år representert på et stevne igjen, denne gang i Lillestrøm med brødrene Aarhaug. Også Sigvartsen er med i SIF nå.

– Tanken om å starte med bueskyting på Sørumsand streifet meg i 2015 da jeg flere ganger i uka kjørte sønnen min Kristoffer, som drev med bueskyting for Ullensaker, forteller Morten Sigvartsen.

Han kom i kontakt med flere som var interesserte, blant annet Morten Larsen, som også bor på Sørumsand, og som har vært aktiv bueskytter tidligere.

– Det er viktig å få med dem som faller utenfor lagidretter som fotball og håndball og også svømming. Derfor er bueskyting et fint alternativ, sier Sigvartsen.

Bueskyttergruppa i SIF har allerede 21 medlemmer og skytingen er i full gang på grusbanen i Idrettsparken.

Gruppa skal vise seg fram under Sørumsand-dagene i begynnelsen av juni, og ikke minst under den store familiedagen i Idrettsparken, som er et ledd i jubileumsmarkeringen.

– Vi trener på grusbanen og her kan de som vil prøve seg, sier Sigvartsen og Larsen.

Sistnevnte legger til at det store målet er å få med noen deltakere under NM i Fredrikstad 20. august.

Artikkeltags