Endelig har klubben fått en maskot

Her er SIFFUS: Sørumsand IF har fått sin maskot, tegnet av Lotte Sunde Hetland (t.h.). De fire andre foran er vinnerne av navnekonkurransen. Fra venstre: Alida Takman, Joachim Lie og brødrene Vetle (foran) og Oscar Nysted. Foto: Svein Samuelsen

Her er SIFFUS: Sørumsand IF har fått sin maskot, tegnet av Lotte Sunde Hetland (t.h.). De fire andre foran er vinnerne av navnekonkurransen. Fra venstre: Alida Takman, Joachim Lie og brødrene Vetle (foran) og Oscar Nysted. Foto: Svein Samuelsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: Så har «beveren» SIFFUS kommet hjem til Idrettsparken. Sørumsand IF har tidligere utlyst både tegne- og navnekonkurranse til sin nye maskot – og nå er den på plass.

DEL

I jubileumsåret har endelig Sørumsand IF fått sin maskot, takket være tegnekonkurransen som ni år gamle Lotte Sunde Hetland vant.

– Hvordan fant du på å tegne en bever?

– Jeg tegnet bare så fint jeg kunne, og brukte god tid. Da ble det en bever, forklarer Lotte til Indre Akershus Blad like før maskoten(e) ble vist fram for første gang i Idrettsparken onsdag ettermiddag.

– Det er gøy å tegne, og å spille fotball da, forteller Lotte, som synes det skal bli artig å se SIFFUS rundt om i Idrettsparken og andre steder på Sørumsand når den er på farten.

Fant på navn

SIF utlyste også en navnekonkurranse etter at det ble klart at beveren til Lotte var vinneren.

– Vi fikk inn rundt 30 navneforslag, og juryen falt for SIFFUS, som faktisk fire personer foreslo, forteller daglig leder Tonja M. Orderud i SIF til Indre Akershus Blad.

Alle fire fikk sammen med tegnevinneren premier da SIFFUS ble vist fram for første gang.

De fire som kom med samme navn var søsknene Vetle (5) og Oscar Nysted (8), Alida Takman (10) og Joachim Lie (10).

Hovedstyret i SIF mener klubben er viktig for den lokale identiteten til innbyggerne på Sørumsand, og hva passet vel bedre enn å «føde» en maskot i jubileumsåret – året da SIF runder 100 år.

Hovedstyret i SIF ser at en maskot kan samle de historiske verdiene som har skapt idrettsforeningen, og samtidig gi et tydelig bilde av hva man ønsker at SIF-medlemmer skal representere.

Hvorfor en bever?

Lottes tegning av en bever ble hovedstyrets valg av flere grunner,

Beveren er en flittig arbeider og utformer nærmiljøet sitt. Beveren bygger hytter og demninger, graver ut ganger og huler i jorda, og danner slepestier og kanaler.

Oppsummert mente hovedstyret i SIF at beveren har stor innvirkning på landskapet omkring seg, akkurat som SIF ønsker å ha på Sørumsands innbyggere.

Beveren trives i vann og på land, akkurat som utøverne i SIF.

De fleste beverne er knyttet til samme nabolag i hele sitt liv, og selv om beveren ikke er rød, kan dette gjøre sesongens SIF-kolleksjon ekstra tydelig.

Artikkeltags