Treneren er på plass, men laget mangler flere spillere

Vil du være med?: Leder Siw Håkonsen Lie i fotballgruppa og trener Roger Melby ønsker flere spillere til damelaget på Sørumsand.

Vil du være med?: Leder Siw Håkonsen Lie i fotballgruppa og trener Roger Melby ønsker flere spillere til damelaget på Sørumsand.

Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: Roger Melby fra Aurskog skal lede damelaget på Sørumsand den neste sesongen. Nå mangler bare en komplett spillerstall.

DEL

Del abonnementet ditt med andre i familien!

Sørumsand IF er på jakt etter flere spillere til damelaget i 4. divisjon. Ny trener for sesongen, Roger Melby fra Aurskog, er allerede på plass.

– Per i dag har vi rundt 15 spillere, i tillegg til jentene som hospiterer fra 17-årslaget. På et lag er det imidlertid alltid noen borte på grunn av sykdom, skader eller jobb. I tillegg har vi fem jenter som er russ i år. Det betyr at vi har plass til enda flere i stallen, sier Melby til Indre Akershus Blad.

– Hvem trenger dere?

– Jenter som har lyst til å spille fotball. Vi er sårbare på keeperplassen med kun en målvakt i stallen. I tillegg trenger vi en spiss som kan bøtte inn mål.

«Seniorene» Emma Evjen, Rita Abrahamsrud og Bettina Fossberg skulle egentlig legge opp, men fotballfoten rykket litt for mye. De er derfor med i én sesong til.

– Resultatmål har vi ikke satt ennå. Det blir klart etter spillersamtalene over nyttår. Men blir det slik at vi går for å kjempe om opprykk, er aldersmiksen god å ha, sier Melby.

Melby er opptatt av at jentene skal synes det er gøy å spille fotball. Laget har to fellestreninger og en egentrening i uka.

– Jeg stoler på at jentene gjennomfører torsdagstimen på egenhånd. Den tilliten skal laget ha. Jeg vil fort merke om damene ikke har gjort det, sier Melby.

Han har god trenerbakgrunn for jenter. Han er trener for Akershus fotballkrets, og fulgte J98-laget i hjembygda Aurskog i ni år opp til 17-årsalderen.

– Trenerjobben er mye læring underveis. Det viktigste for meg er uansett at spillergruppen har lyst til å komme tilbake på trening.

– Hva er forskjellen på å trene jenter og gutter?

– Måten du snakker til spillerne på. Også må det være større takhøyde i jentegruppa. Det må være rom for å mene, sier Melby.

Leder Siw Håkonsen Lie i fotballgruppa til Sørumsand IF har tro på at Melby er rett mann for damelaget.

– Han har god kjennskap til å trene jenter. Det er viktig. I tillegg ønsket vi å benytte oss av ressurser vi allerede hadde i klubben, sier Lie om mannen som har vært keepertrener for SIFs A-lag.

Artikkeltags