– Sportslig går det helt utmerket, og vi har et fantastisk publikum

Linda Merethe Pålerud sparer seg ikke.

Linda Merethe Pålerud sparer seg ikke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hemnes: SHIULs håndballdamer styrer mot femtedivisjon. – Vi har fastsatt datoen for opprykksfesten; 27. mars, sier Stine Holtet.

DEL

Eidsvold IF er nettopp slått 27-16 hjemme i egen hule, og andreplassen på tabellen er trygget.  Jentene i sort og hvitt topper sin 6. divisjonsavsdeling med like mange poeng som Nannestad 2. Ned til treer Lillestrøm HK 3 skiller fem poeng. De to beste lagene rykker opp – og fem kamper gjenstår.

– Min tredje unge

– Vi vet vi skal gjennom flere tøffe kamper før opprykket er klart, men ved å fastsette dato for opprykksfeiring, har vi laget en ekstra gulrot til oss selv, sier Stine Holtet. 

BILDESERIE: Stor stemning i storstua – se hvem som var på kampen i Søndrehallen!

Hun kan uten forkleinelse for noen andre kalles mor til den nye tid i Søndre-håndballen.

– Ja. Dette er den tredje ungen min, humrer hun med adresse til laget som aldri var truet i 2018s første hjemmekamp.

Et lag som vokste fram i kjølvannet av at Stine for et par år siden samlet noen damer som hadde lyst til å spille håndball i klubbens nye storstue.

– Etter hvert ballet det på seg. Vi fikk med noen gode etablerte spillere. Da begynte tanken om et damelag i SHIUL igjen å melde seg, og foran denne sesongen bestemte vi oss for å melde oss på i seriespill. Det har vi ikke angret et sekund på. Vi har det kjempegøy. Det går sportslig helt utmerket, og vi har et fantastisk publikum – ofte med opp mot 100 på kampene, sier Stine som ikke bare er primus motor for håndballdamene.

Hun er også bas for kafeen, ja for det meste som foregår i 1. etasje i hallen, ifølge eget utsagn.

– Ta med at jeg er resepsjonist og kaffekoker også, så har jeg vel nevnt det jeg driver med i SHIUL, sier overskuddsmennesket Stine Holtet.

Og håndball er like moro som i gamle dager?

– Vær sikker. Det har ikke forandret seg noe på de 25 åra fra jeg var 15 år!

På tribunene var det også bare lutter smil og glede over to nye poeng, selv om hjemmelaget slurvet unødvendig mye etter pause.

– Med normalt trøkk skulle de ha vunnet med ti mål mer, men seier er seier, sier Wenche Østenby.

Hun satt og solgte inngangsbilletter, og er kasserer for håndballgruppa.

Gleder seg over ny giv

– Det er moro med en ny giv igjen i Søndre-håndballen. Én ting er at disse jentene gjør det bra, men det spirer og gror nedover i rekkene etter at vi fikk Søndrehallen, fastslår daglig leder Nina Granerud Fjeld.

Hun lever seg inn i kampen og lar den lille bjella hun har med seg få fritt utløp hver gang det blir et Søndre-mål.

– Nå håper jeg på opprykk, sier en annen SHIUL-patriot, Sven Lindahl. 

Ja, han håper ikke bare på ett opprykk, men to - at fotballgutta følger opp utpå høsten. For i den leiren er det også en positiv utvikling i SHIUL. Men det er en annen historie.

SHIULs lag mot Eidsvold IF: Anett Bjørnebråten, Trine Aasberg Dammen, Anita Jensen Aas 7, Lene Østenby 3, Stine Holtet 4, Linda Merethe Pålerud , Malin Hornseth 6, Siv Merethe Nygård 3, Hanne Jonassen 3, Cathrine Hoffstuen 1, Kristin Johnsrud.

Artikkeltags