Nå åpner alpinbakken i Dalhauglia

KLARE FOR ÅPNING: Lørdag åpnes alpinbakken i Dalhuglia skisenter. – Endelig, og vi kan tilby fine forhold, sier leder av Aurskog-Høland alpinklubb, Rune Pavestad (t.h.) og bakkesjef Jo Inge Nyborg. Foto: Øivind Eriksen

KLARE FOR ÅPNING: Lørdag åpnes alpinbakken i Dalhuglia skisenter. – Endelig, og vi kan tilby fine forhold, sier leder av Aurskog-Høland alpinklubb, Rune Pavestad (t.h.) og bakkesjef Jo Inge Nyborg. Foto: Øivind Eriksen

Av

BJØRKELANGEN: Lørdag åpner alpinbakken i Bjørkelangen skisenter.

DEL

Så har de greid det igjen: De utrettelige entusiastene i Aurskog-Høland alpinklubb: Å kunne tilby aktiviteter i Dalhauglia.

– Det kommer seint, men forhåpentligvis godt, sier leder av Aurskog-Høland alpinklubb, Rune Pavestad. Sammen med bakkesjef Jo Inge Nyborg, har alpinbakken vært hans andre hjem den siste tida.

– Men det er ikke bare oss som her æren for dette. Her er mange andre som har tatt tunge tak for å få bakken ferdig, forteller Pavestad. Da Indre er innom skisenteret, er det siste finfriseringen av anlegget det handler om.

– Nå har vi en solid såle kunstsnø i hele bakken. I øverste del er det også en del natursnø, og jeg tror jeg kan si det vil bli fine forhold uten å skryte, sier Jo Inge Nyborg.

Begge karene hadde gjerne sett at bakken hadde vært klar før, men stadige mildværsinnslag og en god del tekniske problemer med utstyret har satt kjepper i hjulene.

Men å gi seg har det aldri vært snakk om. Det er fremmedord hos entusiastene i Aurskog Høland alpinklubb. Problemer løses så strak arm. Det umulige må det bare ha litt mer tid til.

– Hva er drivkraften deres til å gå på dette tilsynelatende håpløse, år etter år? Som regel med gjenstridige værguder som hovedmotstandere?

– Det er først å komme til den dagen vi kan trykke på den grønne bryteren som starter anlegget, og etterpå se all den gleden folk i alle aldere, spesielt barn og ungdom har av å bruke anlegget, sier Pavestad.

Er værgudene med alpinklubben, er planene til alpinklubben og holde åpent dagtid hver lørdag og søndag, samt tirsdag, onsdag og torsdag på kveldstid.

– Ja, også må du få med at på åpningsdagen kjøres det for halv pris, føyer Pavestad til.

Tirsdag, onsdag og torsdag i vinterferie blir det for øvrig gratis kjøring i bakken. Dette er et tilbud i regi av Aurskog-Høland kommune.

Artikkeltags