Jenny er verdensmester: – Joda, jeg har det helt greit!

GULLJENTENE: Jenny Stene flankert av Regine Nesheim (til venstre) og Jeanette Hegg Duestad.

GULLJENTENE: Jenny Stene flankert av Regine Nesheim (til venstre) og Jeanette Hegg Duestad. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SUHL, TYSKLAND: Supertalentet tok ikke av - hun jakter mer edelt metall.

DEL

19-åringen kunne koste på seg et stort smil da hun sammen med Regine Nessheim og Jeanette Hegg Duestad ble verdensmestre – og satte junior-verdensrekord - i lagskyting i Tyskland lørdag formiddag.

Rånåsfoss-jenta var likevel sitt sedvanlige, rolige seg da Glåmdalen var på tråden etter gullet:

Visste gull var mulig

- Joda, jeg har det helt greit. Det kjennes bra ut å bli verdensmester!

Øvelsen var 60 skudd liggende på 50 meters avstand.

De norske jentene vant til slutt med overlegen margin. Totalsummen 1859,7 poeng gjorde at det ble 7,4 poeng ned til USA på sølvplass.

Det er utklassing i en idrett der ørsmå marginer som oftest skiller konkurrentene.

Det er andre gang i historien Norge vinner et laggull i junior-VM i skyting. Forrige gang var i akkurat samme øvelse i Spania i 2014, den gang med Sina Busk fra Blaker på laget. Nå har Norge fått tre nye gulljenter.

–Visste du at dere hadde en sjanse på gullet før konkurransen startet?

– Ja, det er alltid en mulighet når alle tre har dagen sin. Men samtidig var det ikke noe jeg tenkte på før jeg gikk ut for å skyte. Da er det bare å fokusere på arbeidsoppgavene.

– Gull var kanskje litt i overkant, men jeg tror vi har en fordel i Norge ved at vi begynner med liggende skyting litt tidligere enn i andre land.

Nær individuell medalje

Og det var ytterst lite som skulle ha vært gjort annerledes før Jenny også hadde fått med seg en individuell medalje.

Til slutt endte Stene på femteplass med 620,3 poeng, tre tiendeler bak bronsen - som forøvrig gikk til lagvenninnen Jeanett Hegg Duestad.

– Selvsagt er det litt surt å være så nær en individuell medalje, men totalt sett er jeg veldig fornøyd med det jeg presterte. Jeg kan ikke gå rundt å være misfornøyd med en femteplass i VM, sa laggull-vinneren med klar stemme.

Stor sjanse søndag

–Hva tenker du om resten av mesterskapet?

– Favorittøvelsen min - halvmatch - kommer allerede i morgen (søndag). Men det er en ny konkurranse, jeg må gå ut å gjøre jobben.

– Det blir med andre ord ingen stor feiring i dag?

– Hehe, nei, det blir nok ingen storslåt markering, sa Jenny Stene - etterfulgt av en klingende latter.

Sølv til Benjamin Tingsrud Karlsen

I guttas lagkonkurranse rett i etterkant var det duket for en ny norsk medalje. Suverene Østerrike, som satte verdensrekord, ble for sterke, men Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen fra Sørumsand vant sølvmedaljer i lagkonkurransen med 1858,0 poeng.

Benjamin Tingsrud Karlsen skjøt med stø kurs for finale i herrenes øvelse, men en 7-er på skudd 51 ødela og han endte på 17. plass med 618,3 poeng – 1,3 poeng bak finalegrensa.

Uansett ble det lagsølv på alle tre og en fantastisk åpning på mesterskapet, som samler over 500 skyttere fra 65 nasjoner.

- Dette er stort. Lille Norge setter resten av verden på plass og topper medaljestatistikken for øyeblikket. Så gode juniorer har vi aldri hatt før, og allerede etter første dag kan vi slå fast at dette blir tidenes VM for Norge – det sier det meste. Både jentene og gutta skyter opp mot sitt beste, og noen kanskje bedre enn det også. Det tyder på gode forberedelser og lyst til å prestere selv når det trykker i et VM. Det er herlig, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken