Trosset branntrusselen og ble Viken II-mester

GJEVT TROFÉ: Seierspokalen i Viken II er noe Daniel Sørli setter ekstra stor pris på. Nå har han tre eksemplarer av den i premiesamlingen sin. Den første, fra Nittedal i 2016, rager høyest. Da fikk han sitt store gjennombrudd og ble skytterkonge to måneder senere. Foto: Jon Wiik

GJEVT TROFÉ: Seierspokalen i Viken II er noe Daniel Sørli setter ekstra stor pris på. Nå har han tre eksemplarer av den i premiesamlingen sin. Den første, fra Nittedal i 2016, rager høyest. Da fikk han sitt store gjennombrudd og ble skytterkonge to måneder senere. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

VÅLER I ØSTFOLD: Daniel Sørli lot seg ikke affisere av at skogbrannfaren skapte forviklinger for de siste forberedelsene. Han tok sin tredje strake Viken II-tittel på bane.

DEL

– Det er jeg så klart veldig godt fornøyd med. Underveis trodde jeg ikke på noen reprise, for jeg syntes ikke jeg skjøt spesielt bra. Jeg trodde heller ikke at 247 på 25-skudden skulle holde til skive én på omgangen, konstaterer Sørli tilfreds overfor Indre Akershus Blad.

De to siste årenes skytterkonge og prins betrakter de tre seierstroféene fra Viken II-stevnene som noe av det gjeveste han har i sin stadig mer rikholdige premiesamling. Dette er det stevnet som likner mest på landsskytterstevnet (LS), både når det gjelder forberedelser og gjennomføring.

Skytteresset bruker det derfor bevisst i oppkjøringen til LS. Følgelig betyr det også så mye for ham å vinne.

Ubeleilig avbrekk

Men i år oppsto det forviklinger i de siste forberedelsene inn mot stevnet. Onsdag i forrige uke ble Grasåsen skytebane stengt på grunn av skogbrannfaren. Flere andre baner i distriktet måtte gjøre det samme.

– Det kom ubeleilig. Forberedelsene ble amputert. Jeg fikk ikke skutt det jeg ønsket, men ble henvist til tørrtrening. Oppladningen ble som foran et vanlig stevne, sier Høland/Bjørkelangens frontfigur.

– Når jeg likevel er best i landsdelskretsen, tross både litt ruskete forberedelser og skyting, må jeg si meg fornøyd. At det jeg gjør funker, gir trygghet og selvtillit med tanke på veien videre. Jeg føler jeg er godt inne på sporet foran LS, fastslår Daniel Sørli, og er glad for at stengingen av Grasåsen ikke ble langvarig. Banen ble åpnet igjen tirsdag.

Skjev serie ødela for Simon

27-åringen var en av tre med 247 etter den innledende skytingen. De to andre var Miriam Jeanette Bjerklund fra Rygge og klubbkompis Simon Kolstad Claussen.

Sørli var den eneste av dem som skjøt fullt hus på omgangen, til tross for at han var fornøyd med bare 75 prosent av gjennomføringen. ”Bare” fire av skuddene var innertiere, mot samtlige 10 i fjor, men da ble det konkurrert på en lettere bane (Oslo Østre).

Bjerklund noterte seg for 99 og tok den lokale prinsessetittelen, mens Claussen måtte nøye seg med 98. Med 345 ble han sendt ned til 5. plass, også passert av en tredje Hø/Bjø-skytter, Magnus Bjerke, som i likhet med Sørli prikket inn 100 på omgangen og avanserte til 4. plass.

– Serien min hadde fin samling, men satt litt skjevt til høyre. Det var litt uforståelig. Og ergerlig, for hadde jeg skrudd et knepp eller to til venstre, ville det blitt fullt hus. Trolig også med flere innertiere enn Daniel, så da hadde pokalen vært min, kommenterer Simon med et smil.

En seier på 100-meteren

Eirik Strøm fra Blaker sto for den eneste lokale seieren på 100-meteren i helgens Viken II-stevne. Med 349 (249+100) vant han rekruttklassen med soleklar margin.

I eldre rekrutt skjøt Vegard Mytting fra Sørum fullt hus, 350, for første gang i sitt liv og ble belønnet med 2. plass, med Marius Granberg, Fet (også 350) på plassen bak.

2. plass ble det også på Ragnar Henrik Hauer, Høland/Bjørkelangen, i klasse eldre junior med 339. Samme plassering tok Thorbjørn Andresen, Blaker, i klasse V73. Veteranen viste storform og prikket inn samtlige 35 skudd i blinken!

Fire lokale lagtriumfer

De lokale skytterne satte sitt preg på lagskytingen i årets Viken II-stevne på bane.

I samlagsskytingen for ungdom stilte Akershus med et rent lag fra Indres distrikt, som gikk helt til topps. Kvartetten besto av Aki Rontti, Sørum, Marius Granberg, Fet, Hanna Huser og Anders Hidemstrædet, Blaker.

Akershus vant også samlagsskytingen for senior, med blant andre Daniel Sørli og Magnus Bjerke, Høland/Bjørkelangen på laget.

I tillegg sørget Thomas Bråthen, Magnus Bjerke og Simon Kolstad Claussen for Hø/Bjø-seier i lagskytingen for klubblag. Det samme gjorde Blaker i ungdomsklassen, takket være Ingrid Jensløkken, Hanna Huser og Håkon Foss Mathisen.

Smadret lagsrekorden

Et slagkraftig åttemannslag fra Høland/Bjørkelangen leverte en meget sterk prestasjon i Østlandscupen på Oslo Østres bane mandag kveld.

Med 2755 poeng totalt slo de sin lagsrekord i den gjeve konkurransen med hele fem poeng, og knuste vertslaget med ikke mindre enn 82 (!) poeng.

Oktetten besto av Thomas Bråthen 348, Simon Kolstad Claussen 348, Håkon Sørli 347, Kjersti Nyborg Teigen 346, Daniel Sørli 344, Magnus Bjerke 343, Anders Oddevald Sletner 341 og Øyvind Nitteberg 338.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags