Forsvarte tittelen med kongeskyting!

MAKTDEMONSTRASJON: Daniel Sørlis smil ble bredere og bredere og brøt ut i et stort glis etter hvert som anvisningen viste den ene innertieren etter den andre. Til slutt ble det klart at alle 10 satt i sentrum. Med andre ord et realt skremmeskudd fra regjerende skytterkonge halvannen måned før LS i Førde. Foto: Jon Wiik

MAKTDEMONSTRASJON: Daniel Sørlis smil ble bredere og bredere og brøt ut i et stort glis etter hvert som anvisningen viste den ene innertieren etter den andre. Til slutt ble det klart at alle 10 satt i sentrum. Med andre ord et realt skremmeskudd fra regjerende skytterkonge halvannen måned før LS i Førde. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

OSLO: Daniel Sørli er regjerende skytterkonge. Søndag viste han at han har til hensikt å gjenta bragden på Landsskytterstevnet i Førde tidlig i august.

DEL

Høland/Bjørkelangens frontfigur leverte nemlig kongelig skyting da han med glans forsvarte fjorårets Viken II-tittel på Oslo Østres bane. Mesterskapsomgangen var til de grader en konge verdig.

Riktignok betegnet han omgangen som ”rufsete” overfor indre.no like etter at de 10 liggende-skuddene var avfyrt. Men anvisningen viste at den var alt annet enn det.

Mannen på skive én – med 248 som utgangspunkt og med tre utfordrere poenget bak – gjorde kort prosess med konkurrentene og serverte 10 innertiere!

Dermed fulgte han opp den gode sesongstarten på banesesongen.

Gjev seier

– Det så ikke bra ut. Men det er tydelig at jeg nå har lært meg å skyte liggende. Jeg fokuserer kun på avtrekket skudd for skudd. Det har resultert i flere omganger som har vært bedre enn i fjor. Jeg har skutt 100 på mange omganger i år, og flere av dem med 10 innertiere, forklarte Sørli til Indre Akershus Blad etter maktdemonstrasjonen.

26-åringen, som er bosatt på Auli, fikk sitt store gjennombrudd med Viken II-seieren i Nittedal i fjor. Det ga ham et løft og en selvtillit som munnet ut i en overbevisende kongetittel på LS i Øverbygd.

– Det var en viktig seier. Uten den hadde jeg nok ikke blitt skytterkonge senere på sommeren. Landsdelskretsstevnet er det nærmeste du kommer et landsstevne. Derfor er tittelen gjev, men ikke bare det. Opplegget og stemningen minner mye om LS. Derfor la jeg mye i denne konkurransen og gjorde den så LS-lik som mulig. Helt bevisst valgte jeg å skyte 25-skudden torsdag kveld, så jeg fikk noen dager mellom den og omgangen, akkurat som på LS, framholdt tittelforsvareren.

Dagens dobbel som i fjor

Om han fikk mye selvtillit etter den tilsvarende seieren i fjor, skal gudene vite at han fikk det med renter i år.

– Nå fikk jeg forvisning om at det jeg gjør fungerer, og at jeg er god nok for å prestere som i fjor på LS, forsikret Sørli, som for øvrig innledet finaledagen med å dra i land lagseier til Akershus – i år som i fjor. Denne gang sammen med bror Håkon, samt Åse Marit Myrvang, Steinsgård og Halvor Thrane Svendsen, Rælingen.

Håkon var for øvrig en av de tre med 247 etter den innledende skytingen, sammen med Nordstrand-skytteren Tobias Lillekvelland fra Sørum/Fet og unge Ingrid Finnestad, Skjeberg. Lillebror Sørli skjøt 98 på omgangen og falt ned til 11. plass, Lillekvelland på sin side 99 og endte som nummer fem.

Finnestad, derimot, gjorde som mesteren og prikket inn 100. Det ga storfangst for den 18-årige østfoldingen: 2. plass totalt, beste kvinne og beste skytter under 20 år.

Kjersti i LS-rute

I den lokale prinsessekampen endte for øvrig Kjersti Nyborg Teigen, Høland/Bjørkelangen på 4. plass med 343 (244+99), og viste at også hun er i god rute foran LS, der hun har mye å forsvare fra i fjor.

Da ble hun tredje beste kvinne!

På plassen bak fulgte Lierfoss-jenta Ida Marie Matheson, som skyter for Nordstrand, slått med ett innertreff av Kjersti.

Hennes klubbkompis Thomas Bråthen leverte på ny sterk skyting og ble beste fjerdeklassing med 345 (245+100), som holdt til 12. plass totalt.

Terje Trætteberg, Urskog ble nest best i kampen om premien til beste skytter over 55 år på 200-meteren. Med 341 (242+99) endte han to poeng bak Trond Bråten, Nord-Odal.

Blaker-trippel

På 100-meteren kunne Blaker Skytterlag notere seg for en hyggelig trippelseier. Hanna Huser gikk til topps i eldre rekrutt, Martin Qværnstrøm i junior og Erik Jødahl i V73. Alle skjøt fullt hus på omgangen – Hanna serverte til og med 10 innertiere, som så mange ganger før i år. Hun er best i Norge i baneskyting i klassen sin så langt denne sesongen.

Blaker fikk dessuten to 3. plasser i veteranklassene – Helge Svarstad i V65 og John Fladby i V73. Samme plassering ble det på Aki Rontti, Sørum i klasse eldre rekrutt, etter at han så vidt tapte omskyting om 2. plassen.

Artikkeltags