Åpnet medaljekontoen for Norge

SØLVGUTTENE: Benjamin Tingsrud Karlsen fra Sørumsand (t.v.), Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg sørget for Norges første medalje under årets EM i skyting. Trioen tok sølv i lagskyting for juniorer på 60 skudd liggende, 50 meter.

SØLVGUTTENE: Benjamin Tingsrud Karlsen fra Sørumsand (t.v.), Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg sørget for Norges første medalje under årets EM i skyting. Trioen tok sølv i lagskyting for juniorer på 60 skudd liggende, 50 meter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BAKU, ASERBADJAN: Benjamin Karlsen var med på å sikre den første norske medaljen under EM i skyting i Baku.

DEL

Sammen med Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg sikret sørumsandingen Norge sølvmedalje i lagskytingen på 60 skudd liggende, 50 meter for juniorer. Dermed kunne den treffsikre 19-åringen innkassere sin syvende medalje i EM- eller VM-sammenheng som junior.

– Sølvmedaljen er grei nok, men den har litt bismak. Vi i var så nær gullet og jeg fikk ikke til skytingen min slik jeg hadde håpet, sier sølvgutten til Indre Akershus Blad etter konkurransen.

Vinden skaper problemer

Så langt i EM som startet fredag, har vinden vært det store problemet. Og verre skal det bli de neste dagene i følge arrangørene.

– Under konkurransen blåste det opptil 14 sekundmeter og vinden endret seg stadig. Jeg slet med å takle vinden, og skrudde noe feil en periode. Der røk mange tidels poeng, forteller Benjamin.

Til slutt var Norge kun 1,6 poeng bak Tyskland som ble europamester, mens Ungarn tok bronsemedaljen.

I den individuelle konkurransen ble det en 27. plass for Benjamin Karlsen med poengsummen 609,4. Lagkamerat Henrik Larsen skjøt seg til finalen der han ble nummer seks.

God start for Sina

Sina Busk fikk også en hyggelig innledning på EM med en 13. plass på 60 skudd liggende i kvinner senior.  Hun manglet tre poeng på finaleplass, men har sin sterkeste øvelse 3 x20 skudd igjen. I lagkonkurransen ble Norge nummer ti.

Simon Kolstad Claussen hadde ingen god dag i herrenes konkurranse i samme øvelse og endte på 51. plass, mens Norge ble nummer 11 i langkonkurransen.

Foto: Norges skytterforbund

Artikkeltags