Skytter-Karlsen ble årets NTG-elev

FIKK GULLKLOKKA: Benjamin Tingsrud Karlsen (til venstre) mottok torsdag gullklokka av sportssjef Åge Steen, som et bevis på at han er årets avgangselev etter tre år med sterke resultater på idrett og skole hos NTG Kongsvinger.

FIKK GULLKLOKKA: Benjamin Tingsrud Karlsen (til venstre) mottok torsdag gullklokka av sportssjef Åge Steen, som et bevis på at han er årets avgangselev etter tre år med sterke resultater på idrett og skole hos NTG Kongsvinger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå sikter også 18 åringen mot sin første VM-medalje.

DEL

Med 34 internasjonale medaljer i rifleskyting og et solid vitnemål, ble Benjamin Tingsrud Karlsen fra Sørumsand hedret som årets avgangselev på Norges Toppidrettsgymnas i Kongsvinger under torsdagens skoleavslutning.

– Kriteriene for å bli årets avgangselev, eller å motta gullklokka, som det også heter, innebærer at eleven skal ha viste gode holdninger og resultater på skole og i idrett i løpet av tre år. Tingsrud Karlsen har åtte seksere og åtte femmere på vitnemålet. Han har hatt en eventyrlig karriere som junior med en rekke NM-gull og totalt 34 internasjonale medaljer, inkludert nordisk mesterskap, sier Åge Steen, daglig leder og sportssjef ved NTG Kongsvinger.

Emosjonell

– Han har i så måte vært en strålende ambassadør for NTG og vi gleder oss til å følge med han videre. Han har lagt et godt grunnlag for å lykkes i både yrkeslivet og innen idretten på seniornivå også, sier Steen.

Hovedpersonen selv var tydelig rørt etter å ha mottatt prisen siste skoledag.

– En flott og rørende avslutning på skolen hvor jeg har lagt ned grunnlaget for minnene og alle gledende jeg har hatt på standplass de siste årene. Det var en rekke sterke kandidater fra fotball, håndball, sykkel og dans også, så dette var stort. Jeg ble veldig rørt og vil ta med meg verdiene jeg har lært på NTG i den videre satsingen min, sier Tingsrud Karlsen.

Vil satse mot OL i 2024

I fjor ble Kisen-skytteren den første norske junioren med individuelt gull i et verdenscupstevne, da han blant annet slo OL-deltaker Filip Nepejchal, på det aller siste finaleskuddet i stående.

Om tre år er det OL i Tokyo, men selv mener Tingsrud Karlsen at det er mer realistisk å kjempe om OL-medaljer for Norge i 2024.

– Nå blir det fullt fokus på skytesatsingen fram til førstegangstjenesten venter i april 2018. Deretter blir det studier, uten at jeg helt vet hva ennå. Jeg synes OL i 2020 kommer litt for fort. OL i 2024 er nok mer realistisk, men vi får se hva som skjer på ferden. Motivasjonen til å satse videre er i hvert fall der, sier Tingsrud Karlsen

Rett etter skoleavslutningen på Kongsvinger gikk turen hjem til Sørumsand for pakking til junior-VM i Suhl som starter 23. Juni. Her skyter han både 60 skudd liggende og 120 skudd helmatch i tre stillinger på 50 meter, samt 60 skudd stående på 10 meter luftrifle.

– Målet er å komme til en finaleplass og kjempe om medalje i alle tre øvelser, sier han.

Artikkeltags