EM-gull til Simon: – Da jeg bare kom over startkneika, gjennomførte jeg resten helt vanvittig

ENDELIG PÅ TOPPEN av seierspallen. En stolt og glad Simon Kolstad Claussen etter sin første individuelle gullmedalje i et internasjonalt mesterskap.  Foto: Norges skytterforbund.

ENDELIG PÅ TOPPEN av seierspallen. En stolt og glad Simon Kolstad Claussen etter sin første individuelle gullmedalje i et internasjonalt mesterskap.  Foto: Norges skytterforbund.

Av

Bologna, Italia: Morgenstund har gull i munn!  Spør bare Simon Kolstad Claussen. Før klokka halv ti på tirsdagsformiddagen hadde setskogingen sikret seg sitt første internasjonale mesterskap da han ble europamester på 60 skudd liggende, 300 meter.

DEL

Selv om 300-meterskytingen ikke lenger er OL-øvelse, smakte gullet usedvanlig godt, ikke minst etter den sure fjerdeplassen på helmatch, 50 meter lørdag.

– Det ligger mye tøft arbeid over tid bak dette gullet, for å si det ganske beskjedent, sier den ferske gullgutten.

Samtidig sender han varm takk til både familie og lokale samarbeidspartnere.

– Uten dem hadde denne satsingen jeg gjør vært umulig.

– Min beste noensinne

Simon brukte de første ti-tolv skuddene på å komme i gang.

– Da jeg bare kom over startkneika, gjennomførte jeg resten av serien helt vanvittig. Dette var kanskje min beste tekniske liggendematch noensinne, uansett kaliber – helt til det siste skuddet. Det gikk av på plusslaget og satt hårfint utenfor tieren.

Men det holdt til gull likevel, selv om det måtte avgjøres på flest innertiere. Hele fire skyttere stoppet nemlig på 599 poeng, men det lokale skytter-ess hadde klart flest innertiere, 47, seks flere enn sølvvinner Remi Flores Moreno og 14 flere enn sveitsiske Jan Lochbiler.

Nytt gull og ny verdensrekord

Simon Kolstad Claussen fikk imidlertid ikke hvile lenge på laurbærene. Et par timer senere var det duket for kvalifisering og lagskyting på standardgevær, 300 meter.

Her smadret den norske trioen Kim Andre Lund, Hans Kristian Wear og Simon Kolstad den gjeldende verdensrekorden tilhørende Frankrike med hele 14 poeng og sikret et nytt norsk gull i dette skyte-EM som har utviklet seg til en gedigen norsk medaljefest.

Artikkeltags