Setskogingen skjøt sitt livs konkurranse og var kun 1,4 poeng fra bronsemedaljen på det som var en stor norsk dag. Stian Bogar tok sølvmedaljen, kun 0,4 poeng bak den danske verdensmester Steffen Olsen, mens tredje norske representant, Henrik Larsen ble nummer 12.

– Det er moro å se at jeg er blant de seks beste i verden. I dag klarte jeg å slippe ned skuldrende og levere en god gjennomføring, sa en strålende fornøyd setskoging til Indre Akershus Blad.

Litt småpirk hadde han likevel å komme med på gjennomføringen av VM-konkurransen etter å ha fått analysert den litt.

– Jeg gjør noen bittesmå feil på noen skudd underveis, som hindrer at det blir medalje. Men det er godt å se at det er mer å gå på, sier han og tenker på favorittøvelsen helmatch.

– Dette er i utgangspunktet min beste øvelse, og den olympiske disiplinen i 50 meterskyting. Nå skal jeg lade batteriene for denne konkurransen og fokusere på jobben jeg skal gjøre der.

I lagkonkurransen dagen før den individuelle mesteren på 60 skudd liggende skulle kåres, ble Norge nummer fem.

Jenny Stene har også vært i ilden i dette VM. I konkurransen for mix-lag i luftgevær var hun og makker Endre Haglund lenge med i kampen om finaleplass, men det endte til slutt med en åttendeplass, mens det ble en 25. plass på Jenny i kvinnens individuelle luftgeværkonkurranse.