Imponerte i verdenscupen: – Min beste prestasjon noensinne

Godt fornøyd: Setskogingen Simon Kolstad Claussen imponerte i India.

Godt fornøyd: Setskogingen Simon Kolstad Claussen imponerte i India.

Norske skyttere kvalifiserte seg for finale både lørdag og søndag under World Cup-åpningen i New Delhi. Søndag ble Simon Kolstad Claussen fra Setskog nummer seks på den andre indivudelle OL-øvelsen i rifleskyting, 50 meter helmatch.

DEL

– Vi er fortsatt outsidere internasjonalt, men vi viser at vi virkelig er på gang, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Simon Kolstad Claussen imponerte voldsomt på vei til sin finale. Lørdag vant han elimineringen suverent med 1181 poeng og i kvalifiseringen ble det 1182 poeng og nok en gang var han verdens beste på 3x40 skudd helmatch. I finalen ble Simon nummer seks i sitt aller første møte med en internasjonal finale av dette formatet.

– Jeg er litt skuffet over at jeg ikke fikk stående skytingen til å bite på i finalen. Samtidig så var dette min aller første verdenscupfinale. Jeg må fortsette å oppsøke store internasjonale stevner i utlandet og fortsette å gjennomføre teknisk godt. Da kommer jeg til enda flere til finaler, og vil bli mer vant med trøkket, sa Simon Kolstad Claussen etter sin skyting.

– Det er utrolig artig å se at treningen over tid gir slike resultater som dette. Det var totalt over 90 deltakere med, jeg var best i eliminering og kvalifisering og tar 6. plass i finalen, så dette er uten tvil min beste prestasjon noensinne. Marginene er brutalt små og det er profesjonelle utøvere fra veldig mange sterke nasjoner som ofrer hverdagen sin for å kjempe om kvoteplasser til OL, sa Kolstad Claussen.

World Cup fortsetter mandag med 10 meter luftrifle menn og eliminering på 50 meter helmatch kvinner, som fortsetter med konkurranse tirsdag. Onsdag avsluttes den første WC-uka denne sesongen med 10 meter luftrifle mixed team, også det en OL-øvelse.

Artikkeltags