Gå til sidens hovedinnhold

Godt EM av Busk

Artikkelen er over 4 år gammel

ZAGREB: En strålende fornøyd Sina Busk kunne motta bronsemedalje etter i 3 x20 skuddkonkurranen i Europacupfinalen i skyting, 300 meter i Zagreb.

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

21-åringen fra Rånåsfoss har kommet sterkt tilbake i høst etter et opphold i sommer grunnet manglende motivasjon.  Under NM for tre uker siden ble det tre norske rekorder, to gull og en bronsemedalje, og da Europas beste 300-meterskyttere møttes til finale i årets Europacup, viste Sina seg igjen fra sin beste side.

Etter 194 poeng i knestående, 198 i liggende og 189 i stående, ble det bronsemedalje, tre poeng bak vinner Marina Schneider, Sveit og på same poengsum som sølvvinner Anzela Voronova, Estland. Sistnevnte slo Sina på innertiere 22, mot Sinas 16. Også på 60 skudd liggende snuste Sina en medalje, men det endte med en femteplass.

Gullet glapp på siste skudd

At marginene er ørsmå i skyttersporten fikk Simon Kolstad Claussen bittert erfare på 60 skudd liggende. Før siste skudd hadde han gullet i lomma dersom han avsluttet med en tier. Noe han hadde hatt på 56 av de 59 foregående skuddene.  Men med 9,9 røk europacupseieren og det ble i stedet en femteplass.

På 3x40 skudd og endte ble det en åttendeplass på 1166 poeng. Det var 12 færre enn vinner, svenske Karl Olsson.

Kommentarer til denne saken