Gå til sidens hovedinnhold

Far og sønn med hvert sitt NM-gull: – Det sies at det er historisk

Artikkelen er over 2 år gammel

DALSBYGDA: – Det sies at det er historisk, og at det ikke har skjedd før i et elg-NM, at far og sønn vinner hver sin NM-tittel, sier Magne Holmbro.

Lørdag ettermiddag så han først sønnen Jonas (15 år) sikre seg NM-gull for juniorer. Så skjøt han selv hjem sin andre NM-tittel på elgbanen, men først etter tre nervepirrende omskytinger.

– Det var vel så tøft å følge Jonas som å skyte selv, sier Magne som ikke stikker under en stol at det var en utfordring å konsentrere seg om sin egen finaleomgang, en liten time etter at han hadde opplevd sønnens største stund som skytter så langt. Men den rutinerte «elgdødaren» fra Høland Jaktskytterklubb mestret utfordringen upåklagelig upåklagelig, og ved firetiden på lørdagsettemiddagen kunne far, sønn og resten av familien slippe jubelen løs for dobbelt NM-gull.

Litt «mettere» enn før

– Det er alltid moro å vinne, og elg-NM er nok det jeg setter gjevest å gå til topps i, sier den Magne Holmbro som også har skutt hjem NM-titler i jaktfelt.

– Du har vært med i toppen i elg-NM i godt over to tiår. Er du stadig like sulten på suksess?

– Nei, jeg føler at jeg er litt mettere enn jeg var før. Men det er rart med det når en kommer på standplassen og det er NM, da.

– Det har ikke gått opp for meg

– Mett er derimot ikke sønnen Jonas. Han lå på fjerdeplass blant juniorene før finalen, men skjøt seg helt til topps og vant med to poengs margin- Det har ikke helt gått opp for meg at jeg har blitt beste juniorskytter enda. Men jeg følte jeg hadde god flyt i finalen, selv om jeg hadde et skudd jeg ikke var fornøyd med, sier junior som nå begynner å puste opphavet i nakken. Han var kun fire poeng bak denne gang.

– Ja, fremgangen til Jonas gjør at jeg må skjerpe meg om jeg skal klare å holde han bak meg i framtida, sier Magne. 

Avgjorde i tredje omskyting

Foran finalen hadde Magne Holmbro og fire andre skyttere fullt hus 125 poeng, Holmbro og Thomas Sæteråsen, Sørskogbygda, Jostein Hammerås, Hølonda og Nils Even Dragmyrhaug, Ålen gjorde ingen feil i finalen. Dermed var det duket for omskyting der Dragmyrhaug røk ut i den første og Hasmmerås i den andre. Dermed sto NM-tittelen mellom Holmbro og Seteråsen i den siste avgjørende omskytingen. Her skjøt Holmbro fullt hus nok en gang, mens skytteren fra Sørskogbygda fikk en bom. Dermed kunne 43-åringen innkassere sitt andre NM-gull på elgbanen.

Høland jaktskytterklubb vant også lagkonkurransen. I tillegg til Magne Holmbro skjøt Jens Kristian Larsson og Kent Halvorsen på vinnerlaget.

I jegerklassen ble Ronny Fjeldskogen, Hemnes JFF tredjemann.

Kommentarer til denne saken