Gå til sidens hovedinnhold

Bruker 1.000 timer i året på idretten sin. Penger er det ikke å hente og knapt noen vet hvem han er

Artikkelen er over 2 år gammel

LØKEN: Tommy Andrè Sørlie bruker bortimot 1000 timer i året på idretten sin. Han er en av de lokale utøvere som har hentet hjem flest NM-medaljer i løpet av det siste tiåret. Men knapt noen utenom venner, familie og «menigheten» innen idretten han driver vet hvem karen er

Det stemmer nok. Det er ikke mange som kjenner til meg og min idrett, sier 47-åringen fra Løken. I helgen hentet han hjem to nye NM-titler i viltmålskyting.

Denne gang på løpende villsvin. Ikke noen orntli’ villsvin som den Thor Grasmo felte på Setskog nylig, men en pappgris som fòr over banen på 50 meters avstand på Løvenskioldbanen.


De siste entusiastene


Viltmålskyting var i sin tid en stor idrett i Norge, der Tor Heiestad, OL-mester i 1988, var den siste store stjernen. I dag er det en miniidrett, og de som bedriver den kan med hånden på hjertet kalles «De sista entusiasterna», for å sitere en nå avdød svensk visesanger.


Tommy André Sørli er definitivt en av disse.

I snart 15 år har han viet alt han har av tid og samvittighet til på skyting fremfor kone og datter. Hva skytesporten har kostet i kroner og øre, ønsker han ikke å gå inn i noen dypanalyse av.

Deler av ferien har blitt brukt til samlinger eller deltakelse i internasjonale konkurranser og mesterskap. Når det ikke er nok, blir det å ta fri fra jobben – uten lønn.

Den synlige gevinsten er en skuff med medaljer.

Naturligvis må det være noe annet som er motivasjonen.

– Jeg føler at jeg ikke har fått ut mitt potensiale i konkurranser ennå. Samtidig har idretten gitt meg mye i form av opplevelser og nye venner. Jeg har fått vært med på en rekke internasjonale mesterskap, men aldri fått vist mitt beste der. I det hele tatt har jeg slitt med å skyte like godt i konkurranser som på trening. Helgens NM var imidlertid en opptur. Jeg har aldri skutt så godt som jeg gjorde på normalprogrammet. Dette gir ny inspirasjon. Men jeg skal innrømme at tanken på å legge opp har vært der mer enn én gang opp gjennom årene.

Sponsortørke

I motsetning til våre beste menn og kvinner på ski og fotballbanen, som har draktene tapetsert av sponsorer, er Tommy André Sørlis skytterjakke renset for slikt.

– Jeg har forsøkt meg, ikke minst lokalt, men foruten Aurskog Sparebank som har vært en trofast bidragsyter i flere år blir det avslag. Begrunnelsen er at de kun sponser lagidretter, et svar jeg synes er både skuffende og underlig. Men slik er det, og det innser jeg at jeg må jeg leve med, sier karen som kan kalles en vaskeekte amatør, men som ikke hvilte på laurbærene han høstet lørdag og søndag.

Dagen etter var det opp klokka fem for å komme foran køen på Fetsundbrua inn på jobb. Da arbeidsdagen var over gikk turen til Løvenskioldbanen og ei ny to timers treningsøkt.

– Det er nordisk mesterskap om to uker, så her gjelder det å holde fokus, sier Tommy Andre som fikk med seg et ettertraktet trofe i norsk viltmålskyting hjem etter NM. En evigvandrende gris som norgesmesteren får lov til å ha til neste mesterskap.

– Jeg satte’n på peishylla søndag kveld. Men jeg er ikke sikker på at den er der når jeg kommer hjem nå, sier han på telefonen i bilen på vei hjem mandag kveld.

– Kona synes tydeligvis ikke så mye om trofeet som jeg, så jeg ser ikke bort fra at det blir litt forhandlinger om hvor grisen skal bo det neste året.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Kommentarer til denne saken