Tilbake til normalen

INGEN ØNSKEREPRISE: De fire ungdommene fra vårt distrikt som utgjorde Akershus-laget i samlagsskytingen smilte tross alt. Men innerst inne var (fra høyre) Aki Rontti, Marius Granberg, Anders Hidemstrædet og Anders Oddevald Sletner skuffet over 9. plassen. Foto: Jon Wiik

INGEN ØNSKEREPRISE: De fire ungdommene fra vårt distrikt som utgjorde Akershus-laget i samlagsskytingen smilte tross alt. Men innerst inne var (fra høyre) Aki Rontti, Marius Granberg, Anders Hidemstrædet og Anders Oddevald Sletner skuffet over 9. plassen. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

STJØRDAL: Med fjorårets 3. plass i samlagsskytingen for ungdom i minnet, var lista lagt for Akershus-laget på Landsskytterstevnet mandag kveld. Men ønskereprisen uteble.

DEL

Kvartetten, som i sin helhet kom fra Indres distrikt, endte på 396 poeng. To til, og bronseplassen hadde vært deres, i år som i fjor. I stedet ble Akershus degradert til 9. plass.

– Det er litt surt å tenke på. Men så små er marginene, konkluderte de fire ungdommene overfor Indre Akershus Blad, og la ikke skjul på at de var litt skuffet.

Tett i toppen

– Men det har de ingen grunn til. Konkurransen er sylskarp, bredden i toppen er stor og lagskyting er noe helt spesielt. Her må du ha fokus både på deg selv og laget. En slik konkurranse er veldig utviklende mentalt, så de får med seg en god og nyttig erfaring uansett, sier lagleder Stine Granlund, medlem i Skyttersamlagets ungdomsutvalg.

– Du føler jo at det går ut over laget hvis du skyter en nier, sier Aki Rontti fra Sørum, og ergrer seg over nieren han pådro seg som startmann.

LES OGSÅ: Fant tilhengerlass med søppel ved populær badestrand: – Det er en skam!

99 var med andre ord ingen knallstart for Akershus, men Marius Granberg fra Fet sørget for at laget var fullt med i tetkampen da han prikket inn 100 på andre etappe.

Håpet brast

På den tredje åpnet Blaker-skytteren Anders Hidemstrædet, i likhet med Rontti ny på laget siden i fjor, med en nier. En ny 99-serie kunne bokføres.

– Jeg merket at skuddet ”dro ut”, sa Anders, som imidlertid tok seg mesterlig inn og fortsatte med sju av de ni siste skuddene i sentrum.

Ankermannen Anders Oddevald Sletner, Høland/Bjørkelangen, måtte deretter nøye seg med 98, og håpet om en ny topplassering i samlagsskytingen brast definitivt.

LES OGSÅ: Storutbygger trues med tvangsmulkt

– Jeg følte ikke noe press, selv om jeg visste at jeg MÅTTE skyte fullt hus, og dessuten med flest mulig innertiere, sa setskogingen, og trøster seg med at fjorårets pallplass var svært sjelden kost til Akershus å være.

Nå var det tilbake til normalen.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags