Gå til sidens hovedinnhold

Fra konge til prins

Artikkelen er over 3 år gammel

FØRDE: Daniel Sørli måtte abdisere fra skytterkongetittelen, men dro hjem fra Førde som skytterprins.

Etter en thriller av en finale, avanserte Høland/Bjørkelangenskytteren fra femte til tredjeplass, bak skytterdronning Katrine Aanestad Lund fra Jondalen og prinsesse Åse Marit Myrvang, Steinsgård.

Som beste mannlige skytter i årets landsskytterstevne kunne Daniel Sørli ta med seg skytterprins-tittelen hjem, noe heller ikke den abdiserte skytterkongen hang med hode over.

– Dette var bra. Jeg er fornøyd med å få inn 100 poeng her i dag, sa han til NRK etter å ha gjort unna sin finaleserie som femte beste skytter og gått opp i  ledelse.

Les også

På pallen 55 år etter debuten i LS

 

Underveis  så han på monitoren at skuddene satt noe skjevt, men han våget ikke å skru underveis.

- Jeg siktet i stedet litt til siden, forklarte han – og fikk betalt for det sjakktrekket.

Sørli fikk ikke beholde ledelsen lenge. På skive fire klemte Åse Marit Myrvang til med 100 poeng. Dermed var det hun som var i førersetet.

Les også

Sinas store dag

 

Når så Tor Gaute Jørinsli fra Lom og Skjåk, og Rasmus Løberg på skive tre og to gikk på hver sin lille sprekk, var pallen klar for Daniel Søli før siste skytter, ledende Katrine Aanestad Lund skulle i aksjon.

Og 22-åringen fra Jondalen gjorde jobben sin og ble skytteredronning i 2017. Men Høland/Bjørkelangen har fortsatt en royal skytter i sine rekker.

Kommentarer til denne saken