Fjorårets skytterkonge: – Jeg er bedre enn i fjor!

Regjerende mester: Treningsjobben er gjort for regjerende skytterkonge Daniel Sørli. Han er klar for å forsvare tittelen.

Regjerende mester: Treningsjobben er gjort for regjerende skytterkonge Daniel Sørli. Han er klar for å forsvare tittelen.

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: – Jeg er bedre enn jeg var i fjor. Nå gjelder det bare å få det ut. Det meste avgjøres her, sier regjerende skytterkonge Daniel Sørli og peker på hodet.

DEL

Jobben er gjort. Målet er klart: Kongetittelen skal forsvares på Landsskytterstevnet 2017 i Førde.

I løpet av det knappe året som har gått siden den skjeggprydede Høland/Bjørkelangen-skytteren vant skytterkongetittelen og halve kongerikets publikum med sin sjarmerende opptreden på direktesendt TV etter at seieren var klar, har all jobbing vært rettet mot to dager; 2. og 3. august 2017.

Han vet at nåløyet er trangt for å kopiere bedriften. Kun en håndfull skyttere har klart det gjennom historien. Og at det er mange som sikler på en kongepokal. Veldig mange!

Bedre enn i fjor

– På papiret er det 300 som har kapasitet til å vinne på en god dag. Så tøft er det i toppen, sier Sørlie da vi treffer han på den siste treningsøkta på Grasåsen før kursen settes mot Førde. Det har blitt mange turer dit opp det siste året - i tillegg til et tresifret antall stevner, og nesten 20.000 skudd fordelt på trening og konkurranser.

– Jeg er der jeg skal, og har hevet nivået mitt siden i fjor, sier en kar som oser av selvtillit. Syv stevner i Hemsedal og Land forrige helg bekrefter at det ikke er tomme ord. De endte samtlige på mellom 346 og 348 poeng, eller summer som er godt nok til å vinne i Førde neste uke.

– Når han entrer standplassen onsdag, vet han at den mentale biten blir uhyre viktig.

–  Jeg har jobba mye med hue' i flere år. Det er der mye avgjøres.

–  Hva går den mentale jobben ut på?

–  Jeg ser for meg aller scenarioer som kan oppstå og hva jeg må gjøre for å løse de enkelte situasjoner.

 Han har likevel ikke gjort som mange norske topputøvere, og kontaktet den kjente idrettspsykologen Brit Tajet-Foxell.

–  Det holder med far min og meg sjøl, sier han tørt med et glimt i øyet og lurt smil i det frodige skjegget.

– Må gjøre det vanlige

– Hva blir avgjørende, først for å ta seg inn på kongelaget og deretter i en eventuell finale?

– Jeg må være på og tørre å gjøre det rette. Med et snitt på 246,5 poeng på 25-skudden på de 81 stevnene jeg har skutt i år, vet jeg at jeg er der jeg skal være skyteteknisk. Det gjelder bare å gjøre det normale som jeg har gjort i hele år og ikke forsøke seg på noe ekstra.

–  Hva om det ikke blir noen da capo av 2016? Blir skuffelsen stor?

– Ikke dersom jeg føler at jeg har prestert det jeg var god for.

Artikkeltags