– Dette er ikke godt nok til å vinne

HOLDT IKKE: - Daniel Sørli har gitt opp håpet om å forsvare skytterkongetittelen, men fra skive fem i kongelaget torsdag har han muligheter for pallplassering.

HOLDT IKKE: - Daniel Sørli har gitt opp håpet om å forsvare skytterkongetittelen, men fra skive fem i kongelaget torsdag har han muligheter for pallplassering. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Førde: Daniel Sørli inntar skive fem i kongelaget på Landsskytterstevnet torsdag. Men han har avskrevet alle mulighetene til å kopiere fjorårsseieren.

DEL

Nei, svarte han kort og kontant på NRK-reporter Ole Robsruds spørsmål om han trodde på dakapo av fjorårsbragden et par minutter etter at han hadde skutt 247 poeng i siste lag før morgendagens kongelag.

Her kan det fort bli ei dronning som overtar skytetronen etter Høland/Bjørkelangenskytteren. Katrine Aanestad Lund fra Jondalen inntar nemlig skive én med 249 poeng. Samme poengsum har Tor Gaute Jøringsli fra Lom og Skjåk, mens Rasmus Løberg, Klepp og Åse Marit Myrvang, Steinsgård er poenget foran Daniel Sørlie foran den avgjørende ti-skuddserien.   

Det var mye bra, men noen tabber. Dette er ikke godt nok til å vinne, sa Sørli til NRK kort tid etter anvisningen.

Tabbene han snakket om kom da han skulle begynne på sin stående fem-skuddserie etter forskriftsmessige 50 poeng på liggende. Tabbene han snakker om, beskriver han slik;

Jeg gikk altfor hardt på i det første stående skuddet. Etter det ble jeg for nølende.

Selv om drømmen om kongetittelen røk med 147 poeng på de første 15-skuddene, hentet han hentet seg imponerende inn og med fullt hus på grunnlaget. Dermed var en plass i kongelaget sikret, med og en mulighet for pallplassering i tillegg.

Simon Kolstad Claussen, som kom rett fra en femteplass på 3 x 20 skudd standardgevær i EM i Baku mandag, var også lenge med i kampen om en plass i kongelaget, men med 96 poeng på grunnlaget røk muligheten.

Kjersti Nyborg Teigen får heller ingen reprise av fjoråret. Hun leverte varene med fullt hus både på liggende og knestående, men 45 poeng på stående og 96 på grunnlaget gjorde at det ikke ble noe prinsesselag på Kjersti.

Artikkeltags