Simon er i skuddet!

I VINDEN: Kurt-Eirik Bekkevold (t.v.) gratulerer Simon Kolstad Claussen, som ble Viken II-mester søndag. Det ga ham billett til Østlandsmesterskapet.  Foto: Jon Wiik

I VINDEN: Kurt-Eirik Bekkevold (t.v.) gratulerer Simon Kolstad Claussen, som ble Viken II-mester søndag. Det ga ham billett til Østlandsmesterskapet. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

DRAMMEN/BORGEN: Simon Kolstad Claussen har tatt fatt på ei svært travel langhelg. Og programmet ble enda strammere etter at han i helga ble Viken II-mester i feltskyting.

DEL

En konsekvens av det var nemlig at han ble uttatt til lørdagens østlandsmesterskap (ØM) i Drammen. Det var noe som ikke inngikk i setskogingens planer.

Men da han overrasket både seg selv og alle andre med Viken II-seier, ble han med ett selvskreven på Akershus’ åttemannslag til ØM.

Dermed ble et fra før tettpakket program, som ble innledet i går (torsdag) enda mer hektisk.

Heseblesende program

Hør bare:

* NM 15-meter (Norges Skytterforbund) i Ekeberghallen torsdag. Her skjøt han både 30 skudd stående med standardrifle og 45 skudd stående med fri rifle.

* I dag (fredag) blir det innskyting til ØM felt.

* Grytidlig lørdag morgen bærer det til Drammen, der han skal i aksjon i det første laget i ØM klokka 0845.

* Derfra settes kursen umiddelbart til Alfhallen på Borgen for å skyte 10-meter luftgevær mixed lagkonkurranse.

* Søndag står de individuelle øvelsene på 10-meter luft på programmet samme sted.

Gjevt og nyttig

– Det er et stramt program, javisst. Men siden ØM går på lørdag, og jeg fikk skyte tidlig på morgenen, lar det seg gjøre å kombinere. Så jeg valgte å takke ja, også fordi ØM er gjevt og dessuten en stor utfordring, som jeg betrakter som en god erfaringsmulighet, sier allround-skytteren til Indre Akershus Blad.

Lave forventninger

Han gjør som sist helg, og går til mesterskapet uten store forventninger – med tanke på hvor lite han fokuserer på feltskyting sammenlignet med andre grener.

– God nok teknisk

– Skyteteknisk er jeg god nok for å vinne. Men på et ØM må du i tillegg beregne vind, avstand, lysforhold og eventuelt andre utfordringer på kort tid på alle de sju ulike holdene, påpeker 25-åringen.

Akershus-troppene

På Akershus-laget til ØM i grovfelt får Kolstad Claussen med seg to klubbkamerater fra Høland/Bjørkelangen, Daniel Sørli og Øyvind Nitteberg, samt Hege Jødahl fra Blaker og Øyvind Haugen, Urskog.

I samlagets tropp til ØM i finfelt på Tangen i Hedmark søndag, er 14 av 15 skyttere fra Indres distrikt: Rekrutt: Håkon Foss Mathisen og Eirik Strøm, Blaker.

Eldre rekrutt: Hanna Huser, Blaker, Marius Granberg, Fet og Aki Rontti, Sørum.

Junior: Martin Qværnstrøm, Blaker, Anders Oddevald Sletner og Ragnar Henrik Hauer, Høland/Bjørkelangen.

V65: Kåre Lund, Bjørn Christensen og Helge Svarstad, alle Blaker.

V73: Erik Jødahl, Kåre Strøm og John Flatby, alle Blaker.

Artikkeltags