Sinas store dag

GLAD BRONSEVINNER: Sina Busk (t.h.) strålte som ei sol etter EM-bronse på halvmatch bak europamester Franziska Peer, Østerrike (i midten) og Lisa Müller, Tyskland. Foto: Privat

GLAD BRONSEVINNER: Sina Busk (t.h.) strålte som ei sol etter EM-bronse på halvmatch bak europamester Franziska Peer, Østerrike (i midten) og Lisa Müller, Tyskland. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BAKU, ASERBADSJAN: Sina Busk opplevde skytterkarrierens største dag da hun tok bronse på 300 meter halvmatch under EM i skyting i Baku søndag.

DEL

– Min første individuelle medalje som senior. Dette er stort, men det har vært en tøff dag, sier ei gledesstrålende Sina fra Rånåsfoss med EM-medaljen rundt halsen.

Vinden fortsetter å herje på EM-arenaen i Baku. Også i dag blåste det opp mot 13 sekundmeter på det verste.

– Jeg bestemte meg for å skyte raskt, da jeg visste at vinden gjerne tiltar utover dagen, forteller bronsejenta som var først ferdig med sine 60 skudd (20 liggende, 20 knestående og 20 stående).

Dermed ble det en ulidelig lang ventetid for å se hvor langt 576 poeng ville rekke. Det skulle holde til en plass på pallen, men det ble først avgjort i et av konkurransens aller siste skudd. Da fikk sveitsiske Guignard Schnyder en nier. Det kunne ikke ha passet Sina Busk bedre.

– Med blink hadde hun slått meg på innertiere. Dette er bare så deilig, jubler Sina Busk på som la grunnlaget for medalje i liggende med imponerende 199 poeng etter 191 poeng på kne. Dermed visste hun at grunnlaget for en god plassering var lagt.

– Ståendeserien ble tøff. Jeg åpnet dårlig og måtte ta en prat med treneren etter de seks første skuddene. Vi ble enige om at jeg måtte bli mer bestemt og offensiv, og det lykkes å omsette intensjonene i praksis, forteller Sina Busk, Norges første individuelle medaljevinner på seniorsiden i dette mesterskapet.

Artikkeltags