Sammen med Øyvind Flatla og Odd Arne Brekne sørget setskogingen for Norges tredje medalje i mesterskapet. Alle har kommet i lagskyting.

– En ting er at det er vind, men den skifter hele tiden og kommer med voldsomme kast, opp til 14 meter i sekundet. Da er det vanskelig å skyte som normalt, spesielt i stående. Her var det bare å trekke av de få sekundene en ikke hadde vind i kroppen, forteller sølvgutten til Indre Akershus Blad etter medaljesermonien.

 

Poengsummene både i dagens helmatch og langt i det ekstremt vindfulle mesterskapet, forteller i klartekst om vinden, og ligger betydelig lavere enn under normale forhold. Under dagens helmatch endte skytterne i snitt et 20-talls poeng under det vanlige.

–  Jeg følte jeg gjorde en veldig god teknisk jobb både på knestående og spesielt på den liggende skytingen. Også på stående skjøt jeg brukbart i starten, men da tiden begynte å bli knapp, måtte jeg ta noen sjanser mot slutten, oppsummerer Simon.

Resultatlista bekrefter det han forteller. 395-serien på liggende var nest best, og foran stående skyting, og han ledet blant annet med et poeng på sølvvinner Peter Gorsa fra Kroatia foran de avsluttende 40 stående skuddene. Til slutt ble det en 26. plass i den individuelle konkurransen.

– Jeg er likevel veldig godt fornøyd med at vi klarte sølvet i lagskytingen bak Hviterussland. Vi er foran store skytternasjoner som Russland, Ukraina og Østerrike, sier Simon Kolstad Claussen som skal i ilden tre ganger til i mesterskapet, da på grovkaliber, 300 meter.

Deretter blir det full fart hjem til Norge for å rekke baneskytingen på landsskytterstevnet førstkommende onsdag.