VM-sølv etter sin verste opplevelse som skiskytter

SØLVGUTT: Første skyting ble et mareritt for Johannes Dale på hans andre etappe på stafetten i junior-VM i skiskyting. Det ble til slut sølv på Johannes og det norske laget. Her sekunderes han av lagleder Robert Gruben. Foto: Privat

SØLVGUTT: Første skyting ble et mareritt for Johannes Dale på hans andre etappe på stafetten i junior-VM i skiskyting. Det ble til slut sølv på Johannes og det norske laget. Her sekunderes han av lagleder Robert Gruben. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Otepää, Estland: – Min mest desperate opplevelse som skiskytter, sier Johannes Dale etter sin andre etappe på stafetten i junior-VM i skiskyting.

DEL

Løperen fra Fet skiklubb sitter med sølvmedaljen rundt halsen sammen med de tre lagkameratene Sivert Bakken, Endre Strømsheim og Sturla Holm Lægreid. Men klarer ikke helt å slippe sølv-jubelen løs.

Det er den liggende skytingen på andreetappen han gikk han kaller en desperat opplevelse. Der han kom minn til skyting som andremann, syv sekunder bak Russland. Men gikk ut over to og et halvt minutt bak teten etter tre strafferunder.

– Jeg feilvurderte vinden totalt og fikk svi kraftig for det, forteller han på telefonen fra Estlands skimetropol fem-seks timer senere.

– Vinden var ujevn og skiftende, og jeg fikk ikke med meg at den plutselig tiltok. Da de to første skuddene ble bom forsto jeg lite. Enda verre ble det da det gikk samme veien med det tredje. Jeg følte jeg hadde gode avtrekk uten å treffe og uten å ane hvor skuddene satt. Alt var fullstendig ute av kontroll. En desperat opplevelse, min absolutt verste i karrieren.

Resten av etappen ble et forsøk på å reparere noe av skaden.

– Jeg kunne ikke grave meg ned og gi opp. Det handlet tross alt om en stafett og det var to og en halv etappe igjen.

Blakergutten avanserte til fjerdeplass ved veksling etter å ha notert stafettens nest beste langrennstid. Gullsjansene hadde blåst bort, men Norge var fortsatt med i medaljekampen, og på de to siste etappene sikret lagkameratene norsk sølv i en stafett som svingte voldsomt, ikke minst på grunn av vindforholdene som kunne minne litt om de i Peyongchang.

– Det hadde vært mer kult med medaljen dersom jeg hadde bidratt mer. Men nå må jeg bare fokusere på de neste rennene, og ta med meg det positive fra dagens etappe. Det var mye bra i løpet mitt. Langrennsformen er god. Det vet jeg også at skyteformen er. Jeg må bare ta lærdom av denne opplevelsen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken