Johannes er klar for å gi alt mot de beste, men først skal han slappe av med kjæresten Kristina

KJÆRESTEPAR: Johannes Dale tok en sterk femteplass i skiskytterpremieren på Sjusjøen. Nå ser han fram til noen rolige dager sammen med kjæresen Kristina Skjevdal før verdenscuppremieren i Östersund

KJÆRESTEPAR: Johannes Dale tok en sterk femteplass i skiskytterpremieren på Sjusjøen. Nå ser han fram til noen rolige dager sammen med kjæresen Kristina Skjevdal før verdenscuppremieren i Östersund Foto:

Av

– Deilig å få en bekreftelse på at formen er der, sier Johannes Dale etter femteplassen på sprinten under skiskytternes sesongåpning på Sjusjøen.

DEL

Nå gleder blakergutten seg til verdenscuppremieren i Östersund om snaue to uker.

Det har han all grunn til, for på Sjusjøen fortsatte han trenden fra i fjor med å gå som ei kule i sporet.

Nå gjelder det bare å plassere kulene enda bedre i blinkene.

To strafferunder

Denne helgen ble det tre bom både på lørdagens sprint (19. plass) og like mange på fellesstarten, men da med dobbelt så mange skytinger.

– Jæ… surt, sier han med adresse til siste stående skyting.

Inn dit kom han bak Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bøe, men han hadde falt ned til tiendeplass etter å ha gjort unna sine to strafferunder.

– Jeg mangler litt rutine i slike situasjoner. Ble nok litt for «gira» og glemte å gjøre enkle elementære ting, oppsummerer han overfor Indre Akershus Blad.

Sisterunden var det derimot fres så det holdt over.

Avanserte fem plasser

Han avanserte fem plasser og hadde dagens nest beste langrennstid bak Johannes Thingnes Bøe, men foran vinner Martin Fourcade.

I lørdagens sprint hadde Johannes tredje beste langrennstid.

– Det er betryggende å vite at jeg har fart nok i sporet til å henge med i toppen. Nå gjelder det bare å få skikkelig det til på standplassen også, men jeg føler jeg har løftet meg der også siden i fjor, sier Johannes, som trives ekstra godt i kampen mann mot mann, som i fellesstart, jaktstart og stafett.

– Det blir litt ekstra action der. Det går an å være litt bajas og gå og skubbe litt på hverandre. Det er noe jeg liker.

Nå blir det noen rolige dager på familiehytta på Sjusjøen, delvis sammen med kjæresten Kristina Skjevdal, før verdenscupen braker i gang.

– Når jeg drar av gårde til Östersund midt i neste uke kommer jeg til å være på reisefot frem til lille julaften. Da må vi forsøke å få litt tid sammen nå.

Artikkeltags