VM-punktum med GULL

GULLGUTTER: Her er gutta som sørget for en knallavslutning for Norge i junior-VM. Fra venstre: Herman Martens Meyer, Jon Rolf Skamo Hope, Harald Østberg Amundsen og Thomas Helland Larsen.

GULLGUTTER: Her er gutta som sørget for en knallavslutning for Norge i junior-VM. Fra venstre: Herman Martens Meyer, Jon Rolf Skamo Hope, Harald Østberg Amundsen og Thomas Helland Larsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

PARK CITY: Herman Martens Meyer slo an tonen på første etappe, og det norske laget avsluttet junior-VM på best tenkelige vis. Stafettgull ble et herlig punktum!

DEL

Når enden er god, er som kjent alt godt. For etter et mesterskap med variable resultater, kunne Frogner-gutten slippe jubelen løs etter å ha fått full klaff i avslutningsøvelsen – som også var hans aller siste medaljemulighet i et junior-VM.

– Nå er Herman lykkelig og glad, men ekstremt sliten. Han gikk helt ned i kjelleren på etappen sin, fortalte en like gledesstrålende pappa Bjørn til Indre Akershus Blad på telefonen fra USA søndag kveld.

Spurtslo favorittene

20-åringen leverte en sterk åpningsetappe, og vekslet som tredjemann, ni sekunder bak Tyskland og Frankrike, men like foran det russiske favorittlaget.

Russerne overtok imidlertid ledelsen på de to neste etappene, der Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen og Asker-gutten Harald Østberg Amundsen sørget for norsk sølvplass.

Sisteetappen utviklet seg til et drabelig oppgjør mellom de to tetlagene. Norges ankermann Thomas Helland Larsen, Fossum, fikk litt av en utfordring i gullkamp mot den dobbelte verdensmesteren fra tidligere i mesterskapet, Vladislav Vechkanov. Men på oppløpet avgjorde nordmannen kampen om gullet med fire tidelers margin!

Glede og lettelse

Da hele følelsesspekteret kunne slippes løs, handlet det ikke bare om lykke og glede, men like mye om lettelse for Martens Meyers vedkommende. Han var veldig spent og usikker før start, for han visste at formen ikke var som den burde være i en slik situasjon.

Etter å ha innledet mesterskapet med bronse på sprinten, ble det et tilbakeslag med 11. plass på 15-kilometeren. Deretter valgte han å levere inn startnummeret like før start i skiathlon fordi han følte at kroppen ikke fungerte som den skulle.

Foran stafetten hadde han noe av den samme følelsen, og fryktet han ville gå seg stiv og ødelegge for de andre. Men i stedet leverte han en etappe som vakte oppsikt i den norske leiren. Han ga alt, og grunnlaget for en etterlengtet suksess var lagt.

4. plass i laghopp

Herman Martens Meyer var ikke den eneste Frogner-gutten som var i aksjon på mesterskapets siste dag. Marius Lindvik var med på det norske laget i mixed lagkonkurranse, sammen med Fredrik Villumstad, Skimt, Silje Opseth, Holeværingen og Anna Odine Strøm, Alta.

Kvartetten snuste på bronsen bak suverene Slovenia og de like klare toerne fra Tyskland. Japan hadde 12 poengs ledelse på Norge i bronsekampen etter første omgang. Nordmennene knappet innpå i den andre, men måtte gi tapt med drøyt tre poengs margin og ta til takke med den bitre 4. plassen.

For den tredje sørumsokningen, Johan Hoel, endte U23-mesterskapet med stor skuffelse. Etter at han måtte droppe torsdagens 15-kilometer på grunn av forkjølelse, gikk han til start på lørdagens skiathlon. Men kroppen var tydeligvis ikke godt nok restituert etter sykdommen, og Hoel måtte bryte løpet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken