Snuste på VM-medalje, men så gikk alt galt

SKUFFET: Marius Lindvik fikk vist hva han er god for i VM-bakken, men dessverre til liten nytte. Norge ble diskvalifisert i lagkonkurransen.

SKUFFET: Marius Lindvik fikk vist hva han er god for i VM-bakken, men dessverre til liten nytte. Norge ble diskvalifisert i lagkonkurransen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

PARK CITY: Norge, med Marius Lindvik som ankermann, var med i medaljekampen etter første omgang i laghoppingen under junior-VM i USA. Men så kom sjokket.

DEL

De hadde tatt mål av seg til å kopiere medaljen fra fjorårets junior-VM i Romania. Etter en heller beskjeden innsats i det individuelle rennet to dager i forveien, var det klart at de måtte heve seg om så skulle skje.

Og det gjorde den norske kvartetten!

Kjempehopp av Lindvik

Fredrik Villumstad fra Skimt åpnet med et godt hopp på 87 meter tross tunge forhold, og Norge la seg inn på en lovende 5. plass. Erik Johannesen fra Botne og Jesper Ødegaard fra Gausdal fulgte godt opp, sistnevnte med sitt aller beste hopp til nå i VM-bakken, og det norske laget hang med i topp-5 foran den siste puljen med de antatt beste hopperne.

Her slo Marius Lindvik til med et nydelig svev på 95 meter til 3x18 i stil – nest best av alle, tett bak vinneren av det individuelle rennet, tsjekkeren Viktor Polasek, som allerede har god erfaring fra verdenscupen.

Endelig fikk Frogner-gutten vist hva han er god for, og at han har et nivå inne som matcher verdens beste juniorhoppere!

Medaljedrømmen brast

Men så kom en nedslående melding som knuste den norske medaljedrømmen. Ødegaard ble diskvalifisert for ureglementert hoppdress – og dermed var det game over.

En meget skuffet norsk gjeng måtte forlate VM-arenaen.

– For å hevde seg internasjonalt må man ligge på grensen når det gjelder reglene for dressen. Dessverre tippet det feil vei for vår del i dag, kommenterer Trond Lindvik, Marius’ far, overfor Indre Akershus Blad.

Han opplyser for øvrig at sønnen har trøblet litt med bindingene under hoppingen i VM-bakken. I lagkonkurransen gikk han over til et stivere par, som han har hoppet med siden jul og som han visste fungerte 100 prosent. Det hjalp.

Men dessverre – til liten nytte, skulle det altså vise seg.

Meyer sto over

Det ble for øvrig stang-ut også for den andre Frogner-gutten som skulle ha vært i aksjon i junior-VM fredag kveld. Herman Martens Meyer varmet opp og testet ski foran det 20 kilometer lange skiathlon-rennet, men leverte inn sitt startnummer like før start.

– Herman sier han ikke føler seg optimal, og det er dumt å utsette kroppen for den store påkjenningen en 20-kilometer er i denne høyden, får Indre opplyst av hans foreldre.

Utvilsomt en tøff og bitter avgjørelse å ta i en slik stund – men sikkert klok, vurdert i ettertid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken