– Jeg visste på forhånd at Munin er en god hest, og vi hadde forberedt oss godt

VANT: Ann Mari Bakketun og hesten Munin vant gull i Dølahest-mesterskapet. Foto: Privat

VANT: Ann Mari Bakketun og hesten Munin vant gull i Dølahest-mesterskapet. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

TRETTEN: Blakerværingen Ann Mari Bakketun og hesten Munin tok en sterk sammenlagtseier senior under Dølahestmesterskapet på Tretten.

DEL

– Det var en overveldende følelse å vinne. Jeg er stolt av Munin og veldig fornøyd med å vinne, forteller Bakketun til Indre Akershus Blad.

Ann Mari og 16-åringen Munin har ofte tatt sølv og bronse og har hatt en del stang ut. Nå var det deres tur. I tillegg til seieren sammenlagt i seniorklassen, ble de grenmester i brukshest senior.

Det var en allsidig og omfattende konkurranse som skulle gjennomføres før ekvipasjen kunne heve pokalen: Presisjonskjøring, bruksridning, brukskjøring, dressurriding, dressurkjøring og hinder.

– Det er en rekke krevende hindre. Jeg visste på forhånd at Munin er en god hest, og vi hadde forberedt oss godt. I vår har vi trent mellom fire og fem ganger ukentlig, forteller Bakketun, som totalt konkurrerte mot hele 66 ekvipasjer fra hele det ganske land.

Eieren og hesten hviler dog ikke lenge på laurbærene. Neste helg er det klart for NM i brukshest.

– Håpet er at vi skal klare en plass på pallen i den konkurransen, avslutter Ann Mari Bakketun.

Dølahest eller dølehest er en norsk hesterase som stammer fra Gudbrandsdalen, der den moderne dølahesten kan hevdes å ha blitt skapt på 1800-tallet. Dette er en kaldblodshest med mange egenskaper.

Dølahest er av type sterkbygd med gode kroppsforhold, gode bein, ledige bevegelser, ærlig, og ikke minst har den et rolig og godt gemytt.

Størrelsen varierer. Hesten er en brukshest som også har gode egenskaper som fritidshest, for eksempel til ridning og kjøring, men den har også egenskaper innen andre former for hestesport.

Kilde: Wikipedia.

Artikkeltags