Tapte terreng i kampen om NM-gullet

Hans-Jøran Østreng fra Høland kjørte inn til sterk andreplass i helgens NM-runde i rallycross, men tapte likevel terreng i kampen om NM-gullet. Foto: Trym Helbostad

Hans-Jøran Østreng fra Høland kjørte inn til sterk andreplass i helgens NM-runde i rallycross, men tapte likevel terreng i kampen om NM-gullet. Foto: Trym Helbostad

Artikkelen er over 2 år gammel

Hans-Jøran Østreng kom på andreplass i helgens NM-runde, men tapte terreng til sin argeste konkurrent om NM-gullet i rallycross klasse 4.

DEL

Uoffisielle resultater viser at sammenlagtleder Jonas Dalseth Jacobsen økte forspranget med to poeng, og leder med sine 127 poeng.

Både Hans-Jøran Østreng og Kim Åvar Meland har 121 poeng før den siste og avgjørende NM-runden som kjøres på Gardermoen 22. og 23. september.

– Jeg skulle gjerne vært nærmere Dalseth Jacobsen før det siste løpet, men jeg tror dette blir en thriller likevel. Det kan bli avgjort før A-finalen, men kan også bli den som er først over mål i A-finalen som vinner NM-gullet, forteller Hans-Jøran Østreng på vei hjem fra NM-runden på Sørlandet.

Fornøyd tross alt

– Jeg må si meg fornøyd med andreplass i helgen, siden fjerde omgangen ikke gikk min vei, sier Østreng som lå på andreplass etter lørdagens kjøring.

I fjerde omgang, som ble kjørt søndag, kom ikke BMW-føreren gjennom første runde.

– Jeg traff bra i starten i fjerde omgang, men plutselig sto jeg på tvers, etter at en konkurrent foretok et sporskifte. Det ble en del skader på bilen, hvor blant annet en av demperne hang og slang. Dermed bar det ut på hjullaster nok en gang, men heldigvis fikk vi reparert bilen raskt.

Hølendingen var likevel kvalifisert til A-finalen, men gikk glipp av viktige bonuspoeng fra fjerdeomgangen.

Fra tredje startspor i A-finalen manøvrerte han seg foran sin argeste konkurrent Jonas Dalseth Jacobsen og ble liggende som nummer to etter Kim Åvar Meland. Da Meland kjørte ut i alternativsporet stakk Østreng opp i tet og beholdt ledelsen helt til han selv måtte inn i alternativtsporet. Da han smatt ut i banen igjen, ble han på nytt liggende bak hjemmefavoritten Meland, men foran Dalseth Jacobsen. Den rekkefølgen holdt seg til trioen passerte målstreken.

Trasig helg for Tørnby

For rømsjingen Thomas Tørnby ble det en trasig tur til Sørlandet. I første omgang kjørte han inn til tiende beste tid, mens i andre omgang ble det et sammenstøt med Hans-Jøran Østreng – hvorpå Tørnby havnet i sandfellen.

Tredje omgang ble en opptur - med sjette beste tid, mens i fjerde omgang ble han stående igjen på startplata da sikringen på bensinpumpa gikk, mens konkurrentene suste avgårde. Dermed var den trasige helgen komplett for team Tørnby Motorsport.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken