– Dette var en deilig opptur

ENDELIG A-FINALE: – Jeg er veldig fornøyd med kjøringen i denne NM-runden, sier Thomas Tørnby fra Rømskog som kjørte A-finale for første gang på lang tid. Foto: Trym Helbostad

ENDELIG A-FINALE: – Jeg er veldig fornøyd med kjøringen i denne NM-runden, sier Thomas Tørnby fra Rømskog som kjørte A-finale for første gang på lang tid. Foto: Trym Helbostad Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: – Det var skikkelig gøy endelig å kunne kjøre A-finale igjen, sier Thomas Tørnby etter helgens NM-runde i rallycross.

DEL

Både Thomas Tørnby og Hans-Jøran Østreng hadde som mål om å komme til A-finalen i klasse 4 supernasjonal over 2400 ccm. Begge klarte målet, men satt igjen med forskjellige følelser etter den travle løpsdagen.

Thomas Tørnby var den føreren i sin klasse som hadde flest runder rundt Grenland Motorsportsenter. Etter de tre innledende omgangene kvalifiserte rømsjingen seg til C-finalen. Den vant han. Videre til B-finalen, hvor han kom på andreplass og dermed kvalifisert for A-finalen. Der endte han på en oppløftende fjerdeplass.

– Det må være to-tre år siden sist jeg var i en A-finale, så dette var stort for oss. Det er dessuten første A-finale med den nye bilen, noe som gir grunn til optimisme i de neste NM-rundene. Vi er veldig fornøyde nå.  Dette var en deilig opptur for både meg som fører og for teamet som står på, sier Tørnby som forteller om en hektisk inngang til NM-runden.

– Motoren ble montert og vi fikk gjort justeringene vi skulle i siste liten på fredag, akkurat i tide til at jeg rakk å kjøre treningsomganger – som for øvrig gikk veldig bra. Uten en kjempeinnsats fra gutta, så hadde det ikke gått, sier Thomas Tørnby og retter en stor takk til sine gode medhjelpere i helgen; Robert Moen, Christer Jansson, Henning Sletten og Jan Ljøner.

– Nå er vi i siget, fastslår Tørnby som gleder seg til neste NM-runde om 14 dager.

Påkjørt bakfra


For Hans-Jøran Østreng fra Høland startet lørdagen veldig bra, men han satt igjen med blandede følelser etter finalen.

PÅKJØRT: Hans-Jøran Østreng ble påkjørt i A-finalen og fikk ødelagt seiersmulighetene. Han ligger likevel på andreplass i kampen om NM-tittelen. Foto: Trym Helbostad

PÅKJØRT: Hans-Jøran Østreng ble påkjørt i A-finalen og fikk ødelagt seiersmulighetene. Han ligger likevel på andreplass i kampen om NM-tittelen. Foto: Trym Helbostad

Hans hardeste konkurrent om sammenlagtseieren i NM i rallycross, Jonas Dalseth Jacobsen, fikk motorhavari på løpsbilen før avreise. I siste liten fikk han lånt seg en bil og kunne stille til start likevel.

Østreng viste hva han er god for med tre bestetider i de innledende omgangene. Han gjorde seg fortjent til beste startspor i A-finalen og alt lå til rette for en perfekt helg. Men den gang ei.

– I den andre svingen i finalen er det en som kjører på meg bakfra, slik at jeg tar med meg han som ligger ved siden av meg. Jonas Dalseth Jacobsen ligger som fjerde bil og utnytter situasjonen og kommer seg opp i tet. Jeg henter meg bra inn igjen og ligger godt an, men da er det en som snurrer som jeg må kjøre rundt og taper tid på, sier Østreng som endte på tredjeplass i A-finalen som argeste konkurrent Jonas Dalseth Jacobsen vant.

– Alt gikk imot meg i finalen, det er ergerlig etter perfekt kjøring tidligere på dagen. Men det er ingen vits å protestere, det får ingen konsekvenser likevel, sier Hans-Jøran Østreng som må bruke en del av tiden fram mot neste NM-runde til å reparere karosseriskadene bilen fikk etter finalen.

Trøsten for Østreng sin del får være at Dalseth Jacobsen kun økte sammenlagtledelsen med et poeng, slik at han nå ligger to poeng foran.

Henning Gran fra Sørum fullførte også helgens NM-runde. Han kvalifiserte seg til C-finalen, men kom seg ikke videre og endte på 14. plass i supernasjonal klasse 3, t.o.m. 2400 ccm.

Neste NM-runde i rallycross arrangeres av KNA Solør på Finnskogbanen 7.-8. juli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken