Deilig lukt lokker kundene til kafeen – overskudd på 700.000 kroner!

Gullgruve: Kafeteriaen i Hølandshallen er en viktig inntektskilde for Høland IL. Fra venstre Synnøve Dahlen, Liv Ottesen, Camilla Arnesen og Thea Holth Borgen.Foto: Øivind Eriksen

Gullgruve: Kafeteriaen i Hølandshallen er en viktig inntektskilde for Høland IL. Fra venstre Synnøve Dahlen, Liv Ottesen, Camilla Arnesen og Thea Holth Borgen.Foto: Øivind Eriksen

Artikkelen er over 3 år gammel

LØKEN: Kafégjengen i Høland IL sørger for kjærkomne midler i klubbkassa. I fjor ble overskuddet på 700.000 kroner.

DEL

2016 ble et jubelår for Sportskafeen i Hølandshallen.

– Vi passerte én million kroner i omsetning i 2015, og trodde at det ble umulig å følge opp, sier daglig leder Bjørn Ottesen i Høland IL.

– Men i 2016 ble omsetningen 1,25 millioner kroner, og det ble levert et overskudd på 700.000 kroner, sier daglig leder Bjørn Ottesen, og får ikke fullrost Synnøve Dahlen og hennes medarbeidere som gir et betydelig bidrag til klubbkassa.

Cupkampen i april mellom Aurskog-Høland FK og Lillestrøm SK samt arrangementet med Oberst Kruse var to viktige bidragsytere til Sportskafeens kjemperesultat.

Trening gir overskudd

Men det er ikke bare kafeen som genererer penger. Treningsstudioet har også blitt en stor suksess, forteller idrettslagets leder Jon Arne Bergersen.

– Treningsstudioet hadde en omsetning på 800.000 kroner, og satt igjen med et overskudd på 450.000 kroner, sier Bergersen.

I tillegg er det investert 150.000 kroner i nytt utstyr.

– Vi har tatt alt av investeringer, og i år budsjetterer vi med å omsette for 900.000 kroner og et overskudd på 650.000 kroner, sier Bjørn Ottesen.

Historisk årsmøte

I februar var det 115 år siden Høland idrettslag ble stiftet, og i morgen avholder laget sitt aller siste årsmøte.

– Møt opp, for dette blir en milepæl. Før sommeren blir Momoen IUL og Høland IL slått sammen, og Høland IUL skal stiftes, sier Høland-leder Jon-Arne Bergersen.

Både Bergersen og Ottesen er svært optimistiske med tanke på framtida, og har mange planer. Duoen har mye positivt å legge fram for årsmøtet.

– Alle poster og verv er besatt, og laget har en sunn økonomi. I tillegg blir det noen overraskelser, sier Bergersen.

Under årsmøtet blir det besøk av Sajandan Rutthira fra Oslo-klubbene Furuset IF og Høybråten og Stovner IL, som ble utpekt til «årets ildsjel» under Idrettgallaen 2016.

– Han skal fortelle litt om aktiviteten i Furuset IF, hvilke utfordringer de har og hvordan de jobber for å få alle med, sier Bjørn Ottesen.

Artikkeltags