Erna Solberg til lokalt sykkelritt

TIL BLAKER: Statsminister Erna Solberg kommer til Le Tour de Trento for kids 1. juli.

TIL BLAKER: Statsminister Erna Solberg kommer til Le Tour de Trento for kids 1. juli. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: Første helga i juli vil det kry av kjendiser på Blaker skanse.

DEL

Ikke nok med at det er sommerfest i regi av Romeriksspillene, med konserter av CC Cowboys og Staut.

Statsminister Erna Solberg kommer for å kaste glans over det lokale sykkelrittet Le Tour de Trento som går av stabelen lørdag 1. juli.

– Le Tour de Trento for kids er et barneritt som er nytt av året, og der får vi besøk av selveste statsminister Erna Solberg, sier Stig Nyengen, som er ansvarlig for Le Tour de Trento.

Statsministeren vil være på plass for sende de små syklistene av gårde på runden med start og mål på Blaker skanse.

Nyengen synes det er stas å få en så prominent gjest til sykkelrittet.

– Vi må innrømme at vi ble i ekstase da vi fikk melding fra statsministerens kontor om at hun ønsker å besøke oss. Erna Solberg er i området i annet oppdrag, og ønsket å gjøre et besøk til oss i samme slengen, sier Nyengen.

Le Tour de Trento består i tillegg til barnerittet av et lavterskel-sykkelritt på 14 kilometer – med spurtpriser, trøyepremier, bankett og premieutdeling.

Rittet er en videreføring av Le Tour de Thoreid, som ble arrangert av Pål Thoreid fra 2005 til 2016. Allerede har lag som Team Pro-Mille, Team Aura, Bingsfoss stinisser, Alladin Oil og MallorcaTour meldt sin ankomst.

Siste utgave av det uhøytidelige rittet skulle egentlig arrangeres i fjor, men Stig Nyengen og Trento har tatt stafettpinnen videre.

– Vil vil ta vare på Påls entusiasme, kunnskap og erfaring, derfor er han fortsatt med i arrangementskomiteen, har Nyengen sagt til Indre i en tidligere omtale av festhelgen på Blaker skanse.

Artikkeltags