– To verdige vinnere av idrettstipendet!

MOTORSPORTTALENT: En overasket, men glad Emil Heyerdahl har nettopp mottatt Høland og Setskog Sparebanks idrettsstipend av markedskonsulent Bjørg Lunner. Foto: Øivind Eriksen

MOTORSPORTTALENT: En overasket, men glad Emil Heyerdahl har nettopp mottatt Høland og Setskog Sparebanks idrettsstipend av markedskonsulent Bjørg Lunner. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Syklisten Marius Wold og motorsportutøver Emil Heyerdahl er tildelt Høland og Setskog sparebanks idrettsstipend for 2016.

DEL

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

– Juryen hadde mange sterke søknader å velge blant, men i de utvalgte har vi to verdige vinnere, sier prosjekt- og markedskonsulent i Høland og Setskog Sparebank, Bjørg Lunner.

Mens Emil fra Løken har hatt hestekrefter under panseret for å ta seg raskest mulig fram på gokartbanen, må Marius fra Bjørkelangen bruke egne krefter for å nå sine framganger som sykkelrytter.

Skal sykle for belgisk lag

– Overraskende, men veldig hyggelig og inspirerende. Og pengene kommer godt med, sier Marius Wold, med adresse til stipendet på 20.000 kroner.

18-åringen som går på sykkellinjen ved NTG Kongsvinger, har lagt bak seg en sesong som har ført ham inn på et belgisk U23-lag neste år.

Laget, C4C, er et lag der belgiske studenter kombinerer skole og sykkelsatsing, men hvor det også blir kvotert inn noen utlendinger hvert år.

For 2017 er Marius Wold en av de utvalgte, etter sine mange sterke internasjonale ritt gjennom sesongen, der tredjeplassen i Internasjonale junior Driedaagse var en viktig tunge på vektskålen.

Emil Heyerdahl, tre år yngre, har også konkurrert hyppig internasjonalt med sin gokart i sommer.

Formel-klar

Han ble blant annet tiendemann i en internasjonal serie CIK FIA Academy i konkurranse med førere fra 39 nasjoner, og kjørte også VM i Bahrain.

Kommende år skal han kjøre Formel-bil, nærmere bestemt i Formel Renault-klassen i den svenske STCC-serien.

Løkengutten mottok utmerkelsen under juleavslutningen for ungdomsskolen på Bråte på Hemnes.

Han høstet stormede applaus fra lærere og medelever da han kunne entre scenen og hente stipendet på 20.000 kroner.

– Jeg ante ingenting på forhånd, og tenkte ikke på at det var meg det gjaldt når de fra banken dukket opp på scenen, sier en glad stipendvinner, vel vitende om at kronene er kjærkomne da motorsport på ingen måte kan kalles en lavkostidrett.

Artikkeltags