To store festivaler på Setten venter: – Ingen fare med isen

LOVER BRA: Selv om temperaturen har svingt mellom minus og pluss den siste tida, er utsiktene for de to store festivalene på Setten i februar gode i følge langtidsvarslene på mobilen, konstaterer Tomas Ottesen i NMK Aurskog-Høland og Per Lorentzen i Setskog IF. Foto: Øivind Eriksen

LOVER BRA: Selv om temperaturen har svingt mellom minus og pluss den siste tida, er utsiktene for de to store festivalene på Setten i februar gode i følge langtidsvarslene på mobilen, konstaterer Tomas Ottesen i NMK Aurskog-Høland og Per Lorentzen i Setskog IF. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

SETSKOG: Per Lorentzen og Tomas Ottesen har startet nedtellingen til månedens to store festivaler på Setten.

DEL

Med sitt bredeste glis konstaterer disse festivalenes nøkkelpersoner at termometeret viser et knippe minusgrader da Indre møter de på festivalområdet på Tangen på Setskog.

– Brikkene er i ferd med å falle på plass. Mye arbeid er unnagjort, og mye gjenstår, men vi gleder oss, sier parhestene fra Setskog IF og NMK Aurskog-Høland. De hyppige snøfallene har gjort brøytingen av traseene krevende, men med en solid maskinpark og flust med engasjerte funksjonærer, har arrangørene hatt god kontroll hele veien.

– Isen er det per i dag heller ingen fare med. Inne i Tangenvika er det på om lag 30 centimeter, mens den ligger på rundt 20 i de brøytede traseene, ifølge arrangørene.

En bønn til pilkerne

– Vi har bare en bønn framover mot arrangementene, sier Per Lorentzen, og utdyper:

– Vær så snill og ikke pilk i traseene eller like ved siden av. Disse pilkehullene kan forårsake farlige situasjoner. Så langt har vi merket 20 slike farlige hull, og vi håer det ikke blir flere.

Begge festivaler har funnet sin form – som breddemønstringer.

– Vi kjører tradisjonelt opplegg med Erik Vealøpet på 21 km, Setskog hytteparkløpet, 21 km med staver, Eikrunden på syv kilometer og ikke minst barneløpene på 500 og to kilometer. Så her er bare å velge løypealternativ og melde seg på etter den formen du er i, oppfordrer Per Lorentzen.

Bredde og nostalgi

Den påfølgende motorfestivalen, så dagens lys i fjor. Arrangement blir for øvrig en fin start på jubileumsåret for NMK Aurskog-Høland. Klubben runder nemlig 50 år i 2018.

– Den ble en umiddelbar suksess, og siden da er samarbeidet med Setskog IF om de to arrangementene styrket, noe som er en fordel for oss begge, sier arrangementansvarlig i NMK Aurskog-Høland Tomas Ottesen.

Motorfestivalen blir en breddemønstring for ATV-er og motorsykler, men Ottesen frister også med litt annet «snadder».

– Blant annet vil noen biler som ble kjørt under de legendariske isracene på Bjørkelangensjøen være på plass. En av motorklubbens virkelige nestorer Holm Jacob Matheson er fører av en av disse. I tillegg får vi besøk av Kristian Felix Jensen, karen som ble nummer fire i MC-klassen i det nylig avsluttede Paris-Dakar og muligens også av Pål Anders Ullevålseter, kan Ottesen fortelle.

Artikkeltags