Ny giv for turbo-Tørnby

MOTIVERT: – Nå får jeg en bil som jeg vet er konkurransedyktig, sier Thomas Tørnby som bytter ut Volvoen med en Toyota. Foto: Trym Helbostad

MOTIVERT: – Nå får jeg en bil som jeg vet er konkurransedyktig, sier Thomas Tørnby som bytter ut Volvoen med en Toyota. Foto: Trym Helbostad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

RØMSKOG: Ny bil, nytt år og nye muligheter. Rallycrossveteranen Thomas Tørnby gleder seg allerede til sesongstart.

DEL

Del abonnementet ditt med andre i familien!

Det var en revansjelysten rømsjing som stilte til start i sin 15. rallycross-sesong. Men med vedvarende utfordringer med motoren i hans Volvo S40, gikk ikke sesongen som Tørnby hadde håpet.

To tellende NM-runder av fem mulige ga en skuffende 18. plass sammenlagt i supernasjonal klasse 4 for team Tørnby motorsport.

– Da sesongen var over oppdaget vi en sprekk i motorblokka. Da er det ikke så lett å gjøre underverker, fastslår Thomas Tørnby som likevel opplevde oppturer både under landskampen som ble kjørt på Momarken i sommer og i enkeltløp.

Byttehandel

Den opprinnelige planen var å utbedre motorfeilen og satse videre med Volvoen som har fulgt Tørnby gjennom karrieren.

Men etter å ha pratet med klubbkamerat i NMK Trøgstad, Børre Håkelia som avsluttet karrieren i høst, ble planene endret.

Karene endte opp med en byttehandel. Håkelias sønn overtok Volvoen, mens Thomas Tørnby ble eier av Håkelias Toyota.

– Nå får jeg en mer moderne bil. Bilen er bygget i 2011 og motoren og drivverket er nesten nyoverhalt, så vi trenger ikke å gjøre så mye med bilen.

– Jeg prøvekjørte bilen i høst og det var en veldig positiv opplevelse. Nå har jeg en bil som jeg vet har hengt med i toppen, sier han.

Klar til montering

Bilen har nylig vært til lakkering og står klar til montering i verkstedet på Rømskog.

– Vi ønsker å få bilen klar så raskt som mulig, monteringen vil fortsette utover jula og nyåret. Jeg håper bilen står klar i februar og at vi kan kjøre en test ved påsketider, sier Tørnby.

Samtidig som han ivrer etter å komme i gang igjen, vet 37-åringen at det er viktig med tålmodighet.

– Vi ønsker selvfølgelig å gjøre en god sesong, men vi må være realistiske. Det er en ny bil som jeg må lære å kjenne og vi må nok regne med at vi får en innkjøringssesong, sier Tørnby. Han tar sikte på å stille opp i alle de fem NM-rundene samt den årlige landskampen som kjøres på Momarkedet.

Gutta og sponsorer

Med ny bil, er det også ny giv i og rundt team Tørnby motorsport.

– Det er to ting som er ekstra viktig for meg og som gjør at jeg satser videre; det er gutta som er med som gode hjelpere og det er lokale sponsorer. Teamet er med videre kommende sesong og nesten alle bedrifter på Rømskog bidrar på en eller annen måte. Det er moro med engasjementet, sier Tørnby som har godt besøkte verkstedkvelder hver torsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken