Jubileumsløp ett år på etterskudd

FART OG SØLE blir det garantert mye av under NMK Aurskog-Hølands 101-års jubileumsløp i enduro på Bjørkelangen i morgen. Foto: Øivind Eriksen

FART OG SØLE blir det garantert mye av under NMK Aurskog-Hølands 101-års jubileumsløp i enduro på Bjørkelangen i morgen. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Unggutten Benjamin Bernhus debuterer i enduroløp på hjemmebane lørdag. Med flunkende ny sykkel.

DEL

Bjørkelangengutten er en av et 100-talls påmeldte til NMK Aurskog-Hølands 101-års jubileumsløp i enduro  som kjøres på Bjørkelangen i morgen med Kjelle skole som base.

I utgangspunktet ønsket NMK Aurskog-Høland å arrangere årets NM, slik de gjorde i 2014 og 2015 med suksess, men nå trår de likevel til med enduroløp på bakgrunn av de positive tilbakemeldingene som kom på de to mesterskapene og publikumsoppslutningen.

– NMK og motorsporten i Norge feiret sitt 100-årsjubileum i fjor, noe vi synes gikk litt upåaktet hen. Derfor trår vi til med jubileumsløp i enduro ett år på etterskudd og kaller vårt løp for 101-års-jubileumsløp, forteller Giancarlo Illidi i NMK Aurskog-Høland.

Nå er motorklubbens planer å la det bli en årlig happening, med 102, 103, 104-årsløp også videre framover om interessen for løpet er der, forteller Illidi selv står på startstreken i veteranklassen.

Lokale håp i toppstriden fra fra Indres distrikt er Christian Illidi, Anders Helgerud, Christian Presterud og den nevnte unggutten Benjamin Bernhus.

Under NM for to år siden vant Kjetil Gundersen fra Lierfoss dette prestisje fulle løpet, men i år blir han og finne på sidelinja da han er i gang med forberedelser til verdens største enduroløp Gotland Grand National.

101-årsløpet starter ved Eidsverket /Bjørkelangen og det kjøres to etapper på jorde ved Sagtomta og mot Sandbrua som er publikumsvennlige områder nær Bjørkelangen sentrum.

Deretter er det transport opp til Eksismoa hvor det skal kjøre en etappe i skogen rundt motorbanen. Start, målgang og serviceplass for utøverne er ved Sagtomta/Eidsverket hvor også premieutdelingen vil finne sted.

Artikkeltags