Gå til sidens hovedinnhold

Alt klart for storstilt markering av motorklubbens 50-årsjubileum

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: – Til neste år legger vi asfalt, så slipper vi alt dette arbeidet!

Ordene kom fra Torger Bakkene, en av gründerne av NMK Aurskog-Høland under oppryddingen etter et av motorklubbens legendariske israce på Bjørkelangensjøen på 1970-tallet. Hvor mange timer som var nedlagt i høvling og preparering av isbanen og alt annet, hadde ingen tall på. Heldigvis.

Episoden kan stå som et symbol for det som en hjørnesten NMK Aurskog-Hølands 50-årige reise fra den spede starten til å i dag være en av de store og profilerte klubbene i norsk motorsport; En enorm dugnadsinnsats kombinert med massevis av humør, til tider galgenhumor.

Lokal rockestjerne

Odd Moseby var sentral i oppbyggingen av klubben, og kan ubetinget kalles NMK Aurskog-Hølands far. Ikke var han bare initiativtager til klubben og den første leder. Han var også årsaken til motorsportfeberen bredte seg som en farsott i bygda fra midt på 60-tallet og framover.

Mens verden hadde The Beatles med sin bollesveis og slengbukser som sine rockestjerner, hadde ferske Aurskog-Høland Oddemann – med olje under fingerneglene, kjøredress, hjelm og ikke minst en illsinte, blodtrimma Cortina’n. Dette i sum gjorde han til en av nasjonens store yndlinger i bilsportsammenheng den gang, i en tidsepoke da verden var litt annerledes enn i dag. Sekstiåtterne ble «født», mennesket satte sin fot på månen, og norsk bilsport, som var i sin spede ungdom, for alvor ble en publikumsmagnet.

Storstilt 50-årsmarkering

26. mai rundet NMK Aurskog-Høland 50 år Lørdag 6. oktober, 133 dager senere, inviterer klubben til bursdagsfeiring. Ikke bare en helaften for medlemmene, men også for deg og meg. For alle motorsportinteresserte.

– Denne dagen fører alle veier til Bjørkelangen sportshall, sier Bernt Øystein Vormeland, leder av jubileumskomiteen. Her har jubilanten inntatt både hallen og området utenfor og inviterer til åpent hus.

– Det blir motorsport for alle penga, lover Vormeland.

Inne blir det en tidsreise gjennom klubbens 50 år, med blant annet utstilling av gamle to og firehjulinger som alle på en eller annen måte er en del av motorklubbens historie, samt massevis av annen klubbhistorie. En stor del av klubbens tidligere stjerner og frontfigurer vil naturligvis også være på plass.

Ute blir det Cars and coffee.

– Her kan alle som vil komme med bilen sin og stille den ut.  Her er ingen begrensning på hva du måtte ha lyst til å vise fram, forteller Hans Kristian Bernhus, sentral i denne del av arrangementet. I løpet av dagen blir det også en kåring av «grommeste» amerikanske, japanske og europeiske bil.

– Jubileumsmarkeringen avsluttes med en middag for klubbens medlemmer i BSFs nye klubbhus på kvelden.

Kommentarer til denne saken