Norgesmester ut av det blå!

NORGESMESTER: Tom-Einar Knudsen Ljøner gikk til topps i breddeklassen i enduro med sin Kawasaki, som er ny av året. Foto: Trym Helbostad

NORGESMESTER: Tom-Einar Knudsen Ljøner gikk til topps i breddeklassen i enduro med sin Kawasaki, som er ny av året. Foto: Trym Helbostad

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

HEMNES: Han har kjørt aktivt i bare to år, men kan allerede kalle seg Norgesmester!

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Tom-Einar Knudsen Ljøner er både glad og overrasket etter at han gikk helt til topps i breddeklassen i enduro.

– Det er veldig moro. Det hadde jeg aldri trodd, sier 23-åringen fra Hemnes, og legger til:

– Jeg har ingen sponsorer og har klart meg sjøl. I tillegg til selve kjøringen blir det mange timer her i garasjen. At jeg kan reparere det meste på sykkelen selv, holder kostnadene nede, sier Tom-Einar, som til daglig jobber som bilmekaniker.

Han startet med å kjøre på jordene hjemme på Skulerud. Først de to siste årene har han kjørt aktivt for NMK Aurskog-Høland, så han er langt på vei selvlært.

– Jeg har alltid vært interessert i motorsport, spesielt motorsykler. Jeg liker fart og spenning, fastslår Tom-Einar Knudsen Ljøner.

Han kjører både enduro og motocross – med en Kawasaki cross-sykkel han er veldig fornøyd med.

– Jeg synes begge deler er like moro og kommer til å fortsette med det også neste år. Når jeg kjører enduro, drar jeg nytte av motocrosskjøringen – og motsatt.

– Men om jeg hadde hatt en enduro-sykkel, så ville den vært lettere å håndtere, og jeg ville ikke ha blitt så sliten, fastslår 24-åringen.

For når motorsykkelen veier over 100 kilo, og du går i bakken etter å kjørt et par timer, så krever det sitt å få sykkelen opp igjen.

Treningen foregår naturlig nok i Eksismoa Motorpark på Bjørkelangen, men også på baner andre steder på Østlandet og i Sverige.

– Hva kan du bli bedre på?

– Å kjøre på steiner og glatt underlag må jeg trene mer på. Ved å trene på forskjellige baner, får jeg trent på ulikt underlag, sier Tom-Einar som er full av lovord om klubben sin, NMK Aurskog-Høland.

– Det er et veldig bra miljø og veldig sosialt. Det er mange hjelpsomme mennesker i klubben, sier 23-åringen.

Samboeren Hanne Berger har også blitt bitt av samme basill.

– Jeg bruker alt av fritiden på sporten, så det er moro at Hanne også har begynt å kjøre.

Punktum for sesongen settes på Gotland i slutten av oktober. Der kjøres verdens største enduroløp, med godt over 2.000 deltagere.

– Jeg kjørte på Gotland i fjor. Da var det tørt og fint å kjøre, men normalt er det et gjørmebad – så jeg er veldig spent på hvordan forholdene er i år, sier den ferske norgesmesteren til Indre Akershus Blad.

Artikkeltags