Men det er tydeligvis slike ekstreme utfordringer endurofolket setter pris på. Det var ikke et mukk av ei klage over løyper og forhold å høre fra et tresifret antall startende. At alle ikke kom til mål, sier seg selv.

– Motoren skar seg. Da var det bare å parkere, sa Anders Helgerud der han kom labbende i gjørma. Han hadde satt seg som mål å kjempe i toppen av seniorenes eliteklasse.

FOR ABONNENTER: Her kan du se over 50 bilder fra enduroløpet på Bjørkelangen.

Nådde årets store mål

En som imidlertid holdt farta helt inn, var Martin Nordvang. 15-åringen fra NMK Aurskog-Høland og Bjørkelangen kjørte inn til seier i juniorklassen, for øvrig foran tre klubbkamerater: Julius Edmund Westbye, Oliver Fallet Nordby og Mads Lillehol.

– Nå er jeg sliten. Jeg har aldri kjørt under slike forhold. Men det gjør ikke noe. Jeg har drømt om å vinne dette løpet i hele år, sier 15-åringen med et bredt smil i et nedsølet ansikt. Samtidig er bestefar Kjell Arne Nordby borte og gratulerer barnebarnet Oliver med tredjeplassen.

– Det er moro å følge med når han kjører. Jeg har aldri kjørt aktivt sjøl, men har mange timer som flaggvakt på løp, sier bestefar som var med da NMK Aurskog-Høland i sin tid startet.

 

Christian slo Christian

I juniorenes eliteklasse ble det et skikkelig internt klubboppgjør om seieren mellom navnebrødrene Christian med Presterud og Illidi som etternavn. Førstnevnte trakk det lengste strået, og var også nest raskeste totalt, rett bak vinner av senior elite, svenske Niklas Persson.

 

– Det var ikke noe å gjøre med ham i dag, sier Christian og gir «labben» til sin overmann for en skikkelig gratulasjon.

– Mitt første enduroløp i år, og at det skulle bli seier, til og med på hjemmebane, smakte bra, sier unge Presterud som har tonet ned endurosatsingen til fordel for studier denne sesongen, men stilte med ny sykkel til løpet, og har to konkurranser til på menyen i nær framtid.

– Vi hadde gjerne sett at vi ikke fikk all nedbøren fredag kveld. Men været ble bra på løpsdagen, og både deltakelsen og tilbakemeldingene tilsier at vi satser på dette løpet som en årlig tradisjon framover, sier en sliten, men fornøyd løpsleder Tomas Ottesen etter at sistemann har kjørt i mål.