I år vil Emil på pallen mer enn èn gang

KLAR FOR SESONGSTART: Det er en spent, men optimistisk Emil Heyerdahl som tar fatt på Formel-sesongen på Rudskogen i helgen. Foto: Øivind Eriksen

KLAR FOR SESONGSTART: Det er en spent, men optimistisk Emil Heyerdahl som tar fatt på Formel-sesongen på Rudskogen i helgen. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Det er en behersket optimistisk Emil Heyerdahl som i helgen går løs på sin andre sesong i den svenske Formula STCC-serien

DEL

Emil, med adresse Bjørkelangen, som nå har blitt 15 debuterte i STCC-serien fjor, og til tross for at han var læregutt, fikk han sitt første besøk på seierspallen i løpet av sesongen. I år er målet å kopiere dette flere ganger, selv om han er yngst i startfeltet.

Grobunnen for optimismen er treningskjøring på Rudskogen for et par uker siden, hvor han var helt i teten på fire av de seks treningspassene. Den ga en god porsjon selvtillit.

– De aller fleste av konkurrentene var å plass. Dette var oppløftende, selv om det er noe helt annet å kjøre konkurranse. Jeg fikk et bevis på at bilen funker som den skal etter uhorvelig mye jobbing med den i løpet av vinteren, sier Emil og titter bort på pappa Erik som har vært sentral i mye av det arbeidet i garasjen hjemme på Bjørkelangen.

At premiereløpet i årets STCC-serie går nettopp på Rudskogen kommende helg, gjør ikke optimismen mindre.

– Nytt av året er også at han nå er med i et norsk team, Green Power, på tre som skal konkurrere med de svenske førerne om pallplasser.

– Vi har førere som utvilsomt er gode nok, men alt rundt teamet ble klart veldig sent, og vi ligger etter med en del forberedelser. Jeg ser oss som et «underdog»-team, men tror 2018 blir en bra sesong, sier teamleder Marius Gjevik til nettstedet STCC.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags