(Romerikes Blad)

Caspersen Falla var først i den siste motbakken, men på vei inn på stadion ble det litt dramatisk. Svenske Stina Nilsson kom borti den ene skien til Caspersen Falla og 27-åringen mistet litt balanse og en del fart. Dermed gled både USA og Sveriges ankerkvinner forbi.

På oppløpet måtte den olympiske sprintmesteren fra Sotsji i 2014 se at det ble en gullduell mellom de to nasjonene.

Der var amerikanske Diggins sterkest og vant foran Nilsson og Sverige. Caspersen Falla, som har to VM-gull på lagsprint, og Bjørgen tok bronsen.

– Jeg følte meg bra og gikk det jeg var god for. Da noen kommer borti meg i den siste utforkjøringen mister jeg både fart og litt fokus. Jeg kom helt ut av det og er egentlig fornøyd med at jeg klarer å holde meg på beina, så vi sikret oss nok en medalje. Det var viktig, sa Caspersen Falla i intervjuet med TV-Norge etter rennet.

Komplett samling

Med bronsemedaljen har Caspersen Falla en OL-medalje i hver valør. Hun tok gullet under den individuelle sprinten i Sotsji for fire år siden. I Pyeongchang sikret 27-åringen seg sølv i den individuelle konkurransen, før hun måtte ta til takke med den siste pallplassen nå.

Tredjeplassen sikret også Bjørgen sin 14. olympiske medalje. Med det passerte hun Ole Einar Bjørndalen og er den vinterolympieren med flest medaljer.

Enkelt til finale

Det norske laget gikk i det første av to semifinaleheat onsdag formiddag. Bjørgen gikk startetappen for Norge.

Hun tok kommandoen på sin etappe og fikk en luke på flere meter til konkurrentene allerede på den første etappen. Det forspranget ga det norske laget aldri fra seg.

I mål var de seks sekunder foran Sveits og Slovenia, som ble henholdsvis nummer to og tre i det første av to semifinaleheat.

Norge, Sveits, USA, Sverige, Slovenia, Tyskland, OAR, Finland, Polen og Frankrike var landene som gikk i finalen.