Gå til sidens hovedinnhold

Presset tynger ikke

Artikkelen er over 4 år gammel

Maiken Caspersen Falla har ingenting imot å komme til Pyeongchang-OL som favoritt på sprinten. Den regjerende mesteren føler samtidig intet press.

(Romerikes Blad)

For fire år siden ble romerikingen olympisk mester på sprinten i Sotsji. I Lahti sist vinter befestet hun posisjonen som verdens beste langrennssprinter på kvinnesiden ved å ta karrierens første individuelle VM-gull.

Til Pyeongchang i februar kommer 27-åringen dermed som regjerende OL- og verdensmester.

– Det er veldig stort å være det, nesten litt uvirkelig. Når du står på start i et renn og de presenterer deg som regjerende verdens- og olympisk mester, tenker jeg gjerne «hva, er det meg?», smiler Falla til NTB – og tilføyer:

– Nå må jeg nyte dagene fram til februar, da jeg kanskje kan bli fratatt den ene tittelen.

Frykter Nilsson

På spørsmål om posisjonen som regjerende mester forplikter litt ekstra, svarer den norske sprintdronningen:

– Både og. Jeg føler jeg har oppnådd mye i karrieren, og det er en trygghet at jeg vet hva jeg er god for. Samtidig føler jeg ikke noe press. Jeg jakter for eksempel ikke på den gullmedaljen jeg aldri har klart å ta. Jeg har fått med meg mye.

Forrige sesong vant hun også sammenlagtcupen i sprint for andre sesong på rad. Falla er jevnheten selv og leverer sjelden et dårlig renn. I 19 av de 21 siste verdenscuprennene i sprint har Gjerdrum-løperen vært enten nummer én eller to. Ingen kan vise til maken.

Falla har imidlertid ingen tro på at hun kan spasere inn til et nytt OL-gull i februar.

– Husk at jeg slo Stina Nilsson bare to ganger forrige sesong. Jeg frykter at hun blir veldig tøff å slå, sier Falla.

Følger samme oppskrift

– Ser du Nilsson som større favoritt enn deg selv på OL-sprinten per nå?

– Det er litt rart å skulle utpeke en OL-favoritt allerede nå. Vi har ikke gått noen skirenn enda, så mye kan skje, men jeg håper definitivt å kunne kjempe om å ha på meg favorittstempelet inn i OL. Det er et godt tegn hvis jeg har det, smiler Falla.

Romerikingen bommer sjelden eller aldri med formen til et mesterskap. Foran den kommende OL-sesongen er suksessoppskriften hentet fram på ny.

– Jeg følger stort sett den samme oppskriften, og det er godt å holde seg til det man har tro på. Jeg våger ikke endre så mye foran en OL-sesong heller. Det hadde kanskje vært kult å gjøre noe litt annerledes snart, men med tanke på at det er OL-sesong, tar jeg den trygge varianten, smiler Falla.

13. februar neste år skal det deles ut sprintmedaljer i Pyeongchang.

Kommentarer til denne saken