– Det var en bra dag, helt fra prolog til finale. Jeg følte meg sterk hele veien. Så spent og nervøs som jeg var før start, ble dette en prestasjon i overkant av det jeg hadde forventet, konkluderte Fetsund-jenta begeistret etter søndagens sprintseier i sesongåpningen på Beitostølen.

Det var hennes fjerde i rekken. Etter å ha triumfert i sesongpremieren tre år på rad i 2010, 2011 og 2012, ble det tre ”magre år” – før hun nå tok seg tilbake til seierspallens topp.

– Selv om dette rennet i seg selv ikke betyr noe, er det alltid gøy å vinne her. Det er viktig å få en bekreftelse fra start av, og det gir selvtillit å komme godt i gang, understreket Maiken overfor Indre Akershus Blad.

Positivt å bli jaget

Akkurat det er kanskje viktigere enn noen gang i år. For etter hennes fantastiske sesong sist vinter – der hun ikke mindre enn åtte ganger klatret til topps på verdenscuppallen og for første gang vant sprintverdenscupen sammenlagt – er hun nå i forsvarsposisjon.

Nå er det HUN som skal jages av konkurrentene.

– Ja, det er vel naturlig at det blir slik. Men det er noe jeg ikke kjenner på. Det ville ha vært feil fokus. For det første er jo det bare positivt. Jeg føler ikke noe ekstra press av den grunn, for jeg innser at det skal veldig godt gjøres å kopiere forrige sesong. For det andre inspirerer det meg til å heve meg ytterligere et hakk, var 26-åringens kommentar til det temaet.

Dyrker spisskompetansen

Og hevet seg – det mener hun å ha gjort siden hun rundet av jubelsesongen. Om oppskriften for det, sa hun følgende etter vinterens første seier:

– Jeg har fått trent godt og etter planen også denne sommeren og høsten. Jeg har jobbet mye med teknikk, men også styrke og hurtighet. Dessuten har jeg lagt vekt på å dyrke spisskompetansen min, som for eksempel rykking. Det er jo mest morsomt å jobbe med det man er best på, så det har blitt mye av det.

På Beitostølen fikk Maiken Caspersen Falla to veldig gode gjennomkjøringer – først på 10 kilometer klassisk fredag (4. plass), deretter søndagens skøytesprint, der hun regjerte fra første stavtak i prologen til finalens målstrek.

Kuusamo neste

– Det tror jeg er formutløsende, fastslo fetsokningen, som nå tar noen rolige dager hjemme på Lillehammer før verdenscupåpningen i Kuusamo kommende helg.

Der har hun mye å forsvare, for det var der hun innledet forrige sesongs triumfferd.

At sprintdronningen er ”på hugget” allerede ved inngangen til VM-sesongen, er i hvert fall helt sikkert. Sesongstarten fortalte alt om det, selv om slovenske Vesna Fabian nærmet seg faretruende på oppløpet i finalen.

– Men jeg hadde full kontroll, parerte Maiken, stinn av selvtillit.