Blåser liv i gammel tradisjon

FORBEREDER SKOGSLØP: To av ildsjelene i SAS-gruppa i Sørum, Øivind Dahl (til venstre) og Torleiv Flystveit, er godt i gang med å realisere Stomperudløpet.

FORBEREDER SKOGSLØP: To av ildsjelene i SAS-gruppa i Sørum, Øivind Dahl (til venstre) og Torleiv Flystveit, er godt i gang med å realisere Stomperudløpet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

LØRENFALLET: Stomperud-arrangementene i Sørum kan få enda en tilvekst: Et godt, gammeldags skogsløp.

DEL

– Vi har lyst til å blåse nytt liv i en gammel tradisjon. I tidligere tider var det skogsløp i store mengder på friidrettens høst-terminliste, sier primus motor for det planlagte løpet, Øivind Dahl, til Indre Akershus Blad.

Han er en av mange ildsjeler i den såkalte SAS-gruppa i Sørum Idrettslag. Det er en overbygning for de fire årlige Stomperud-arrangementene – langrennet, løpskarusellen, terrengsykkelrittet og turmarsjen.

Nå vil de utvide menyen med Stomperudløpet.

Testløp 24. september

– Blant deltakerne i løpskarusellen har det kommet ønsker om et slikt løp. For å kartlegge interessen enda bedre, arrangerer vi et testløp lørdag 24. september. Blir det vellykket, blir Stomperudløpet en realitet fra neste år, opplyser Dahl.

SAS-gjengen har lenge snakket om å utvide løpstilbudet i sin mangfoldige portefølje. Flere alternativer er blitt foreslått, blant annet motbakkeløp og gjørmeløp.

– Men fjelltopper er det dårlig med i Sørum, og gjørmeløp blir for ressurskrevende. Så vi endte opp med å satse på et skogsløp, sier Dahl.

Lang og kort løype

Hovedtraséen som nå er blinket ut er 16,5 kilometer lang, og går hovedsakelig i Egneråsen og Jultonåsen. Men arrangørene vil også tilby et kortere alternativ på seks kilometer. Begge med start og innkomst på idrettsplassen i Lørenfallet.

De to traséene blir nå merket og satt i stand til testløpet, og skal finpusses ytterligere neste år, om alt går etter planen.

– Uansett om Stomperudløpet blir noe av eller ikke, er dette en del av vårt viktige arbeid med å legge til rette for friluftsliv i Sørum. Vi ønsker å henvise folk flest til løyper og stier der vi har avtaler med grunneiere om å kunne ferdes fritt, understreker en annen ivrig SAS-entusiast, Torleiv Flystveit.

Artikkeltags