– Jeg elsker å løpe!

MILSLUKER: Marianne Moe fra Gansdalen er en løpsglad dame. Her passerer hun målstreken som suveren vinner av Unionsmarathon på Rømskog. Men helmaraton er på langt nær den ultimate utfordring for henne. Foto: Øivind Eriksen

MILSLUKER: Marianne Moe fra Gansdalen er en løpsglad dame. Her passerer hun målstreken som suveren vinner av Unionsmarathon på Rømskog. Men helmaraton er på langt nær den ultimate utfordring for henne. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

GAN: Marianne Moe virket uforskammet sprek da hun kom i mål i solsteken som suveren vinner av kvinneklassen i Unionsmarathon på Rømskog lørdag.

DEL

Så er da heller ikke den klassiske maratondistansen på 42.196 meter den ultimate utfordringen for bioingeniøren fra Gansdalen.

På løpsmenyen tidligere denne forsommeren har hun tidligere hatt KRS-ultra, et løp over 60 kilometer krevende sørlandsterreng, samt UltraBirken i midten av forrige måned, der den løpsglade tobarnsmoren etter 7 timer og 21 minutter kom inn til en tredjeplass i klasse 40–49 år.

«Hårete» mål inspirerer

– Jeg elsker å løpe, sier Marianne, som representerer Romerike ultraløperklubb, til Indre Akershus Blad, kun et par-tre minutter etter at hun hadde gått i mål på Kurøen lørdag.

– Å løpe er én ting. Men det du driver med er da ikke dagligdags for flesteparten av dem som er glad i løping?

– Nei, men det er greit å sette seg noen «hårete» mål og forsøke å nå disse, sier hun til Indre Akershus Blad.

Ble bitt av basillen

Det var først i voksen alder hun for alvor ble bitt av løpsbasillen.

Nå skal det raskt tilføyes at idrett og friluftsliv har været en rød tråd hos familien Moe, med ski, orientering, håndball, sykling og hva det måtte være på menyen.

Nå er barna krøpet ut av redet, mens ektemann Jørn, tidligere sørhølendig og sentral spiller på et SHIUL-lag i fotball av langt grovere kaliber enn dagens, og en lovende kombinertutøver fra til junioralder, fungerer som både treningspartner og serviceapparat under langløpene.

Nyter omgivelsene

– Hva kreves av trening for å gå løs på slike kraftprøver?

– For min del blir det åtte til ti timer i uka. Cirka seks med løping, resten på sykkel.

– Hva tenker du på under alle dine timer i trening og konkurranser?

– Jeg løper mye i skogen og da nyter jeg bare omgivelsene. Ofte blir det også en stopp for et bilde eller to med mobilen når jeg ser et fint motiv. Men under Unionsmarathon ble det varmt og krevende mot slutten. Da var det målstreken og ikke de fine omgivelsene løypa gikk gjennom som sto mest i hodet mitt.

Artikkeltags