2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

Mathias Oppegaard fra AHF vant foran Glenn Røisgaard, aurskogingen som representerer Lørenskog Cykkelklubb, mens Magnus Salberg, AHF ble tredjemann i mål.

Et 70-talls løpere fikk stedvis glatt underlag å bryne seg på i det åte kilometer lange løpet med start og mål ved Bjørkelangen videregående skole.

Den lokale duoen tok raskt kommandoen og rykket fra resten av feltet. Den som hang med lengst var Oppegaards klubbkamerat Magnus Salberg. Etter hvert var det klart at det gikk mot et spurtoppgjør mellom Oppegaard og Røisgaard.

Der gjorde AHF-løperen som onkel Asbjørn hadde hvisket ham i øret før løpet.

– Klink til ved gamle Bilkroa, var onkels råd. Jeg gjorde som han sa, men det var først da vi passerte forbi friidrettsbanen jeg fikk ei luke og forsto at dette kunne gå, sier totalvinneren av Vinterkarusellens femte løp.

– Han ble for god for meg i dag, men det var ei fin hardøkt, sier Glenn Røisgaard.

Han er i full gang med oppkjøringen til en ny sesong på sykkelen, og bruker løping som et ledd i treningen vinterstid.

– Vi treffes kanskje igjen i Mangenskogrennet dersom snøen kommer, sier AHF-gutten og titter bort på Glenn Røisgaard, som nikker bekreftende.

Noen minutter bak den lokale tetduoen kom kvartetten Andres Gulliksrud fra S. Høland, Steinar Lund, Bjørkelangen, Magnus Søby Markhus og Stian Svendsen, Høland i mål som perler på ei snor.

– Vinterkarusellen er ei fin gulrot til å ha noe å trene mot, er var kvartettens budskap.

– Skjønt, det ligger litt prestisje i å ta innbyrdes skalper også, føyer Steinar Lund til.

Før alle fire understreker at dette kun er et steg på veien.

– Birkebeinerløpet, Eksismoa–løpet og 10-kilometeren i Unionsmarathon på Rømskog er der vi skal være i form, humrer de løpsglade gutta etter karusell-løpet.