VM-renn i vasken

UTSLÅTT: Johan Hoel var full av optimisme foran VM ved avreisen fra Gardermoen, men i stedet har mesterskapet utviklet seg til et mareritt. Foto: Jon Wiik

UTSLÅTT: Johan Hoel var full av optimisme foran VM ved avreisen fra Gardermoen, men i stedet har mesterskapet utviklet seg til et mareritt. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

PARK CITY: I stedet for å kjempe om VM-medalje, ble Johan Hoel henvist til hotellrommet under torsdagskveldens 15 kilometer fri i U23-VM i USA.

DEL

Forkjølelsen som sørumsokningen pådro seg for noen dager siden ville ikke slippe taket i tide, og det var ingen annen utvei enn å droppe VM-rennet.

Han håpet i det lengste å bli bra nok til å starte, men våknet med tette luftveier torsdag morgen amerikansk tid. Da var det bare å bite i det sure eplet.

– Johan tok ikke sjansen på å starte, i håp om å bli såpass mye bedre at han får gått i lørdagens skiathlon, sier pappa Erik Hoel til Indre Akershus Blad.

Selv meldte 22-åringen dette i en sms til Indre torsdag kveld:

– Jeg er ikke frisk nok til å konkurrere. Håper det løser seg så jeg får gått på lørdag. Men det ser ikke veldig lyst ut.

Det er en mager trøst for Hoel at han ikke er den eneste løperen i den norske VM-troppen som har blitt satt ut av forkjølelse. Helt siden ankomsten til Park City for halvannen uke siden har basillene herjet blant langrennsløperne. Blant dem som også er rammet er Johans klubbkamerat i Åsen IL, Magne Haga, som også måtte stå over torsdagens 15-kilometer.

Årnes-tvillingene Udnes Weng har imidlertid sluppet unna. På torsdagens 10-kilometer fri gikk Tiril inn til sølvmedalje, mens Lotta fulgte opp med 4. plass.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken