For lørdag kan det tradisjonsrike turrennet gå etter planen igjen – 58 år etter premieren. Men dette blir bare den 37. utgaven.

Stomperudrennet er nemlig blitt avlyst på grunn av snømangel 22 ganger!

10 renn på 29 år

På mange måter speiler rennets historie klimaendringene på våre kanter de tre siste tiårene. Fra starten i 1960 til og med 1988, ble rennet avholdt i 26 av årene. Bare tre ganger måtte det avlyses.

På de 29 årene i perioden 1989-2017, derimot, har man bare klart å gjennomføre 10 renn, mens 19 – senest de to siste – er blitt avlyst.

 

Mens avlysning var unntaket i rennets første halve historie, har det nærmest blitt regelen i den siste halvdelen. Rekorden er sju strake avlysninger i årene 1997-2003.

Derfor er det fullt forståelig at de utrettelige arrangørene i Sørum IL nå jubler over å få kunne arrangere skifesten sin igjen.

Prima forhold

– Det er deprimerende å måtte avlyse år etter år. Det er vi mektig lei av. Derfor gleder hele staben seg over den gode snøvinteren og er veldig ”gira” på å få avholdt rennet igjen, sier en opprømt rennleder Per Hannaseth til Indre Akershus Blad.

Han legger ikke skjul på at uvissheten rundt arrangementet hver vinter tar på.

– Vi kan ikke annet gjøre enn å sørge for å få rennet på terminlista og holde oss i beredskap. I år får vi heldigvis utløst beredskapen. Forholdene er prima etter at løypemannskapene har lagt ned en enorm jobb de siste ukene, forsikrer han.

Variert meny

Arrangørene håper at potensielle deltakere er like sultne, og tar selvsagt imot etteranmelding helt fram til rennstart ved Sørum skole lørdag formiddag.

 

Og menyen er variert, tilpasset nivå og skibakgrunn:

Turrennklasser på 30 km, trimklasser med tidtaking på 20 km, ungdomsklasser på 10 og 20 km, barneskirenn for 0-11 år på 500 meter, en og to km – og ikke å forglemme den såkalte 87-klassen, en trim- og familieklasse uten tidtaking med valgfri distanse 10-, 20- eller 30 km.