Marius Lunder Jensens favorittøvelse i langrennsløypa er sprint. Men i Halvbirken imponerte han med andreplass i sin klasse, 16–19 år.

Da 18-åringen fra Momoen sto på startstreken på Sjusjøen søndag, ventet to uprøvde utfordringer.

Hans første virkelige distanserenn. Halvbirken på 28 kilometer var bortimot dobbelt så langt som han hadde gått i konkurransesammenheng tidligere.

Også skulle han stake rundt på blanke ski.

Det ble en både tøff og god opplevelse. Da han staket over mål på Birkebeineren i skistadion, var det kun Petter Ihlebæk, Drøbak-Frogn som var bedre enn han i klassen.

– Jeg hadde for lite igjen å gi på oppløpet etter å ha prøvd å rykke fra ham litt tidligere, men jeg er godt fornøyd, sier Marius Lunder Jensen.

Han har hatt en solid fremgang denne sesongen, med to topp 25-plasseringer på sprint i juniorenes norgescup og en 40. plass i sammenlagtcupen for 18-åringer.

Noe som gjør han kvalifiserer for norgescupfinalen litt senere i vinter der kun de 50 beste får delta.

Sikter mot toppen

– Sesongen har vært inspirerende, og det blir full satsing videre. Neste år er målet å komme enda nærmere norgestoppen i sprint, sier den ambisiøse unggutten.

Men først er det den «orntlie’» Birkebeineren lørdag. Der har han satt seg som mål å krype under tre timer om føret blir bra.

Det var for øvrig fire lokale blant topp 12 i 16-19-årsklassen i Halvbirken. Daniel Bergquist, Rømskog ble nummer fem, mens fetduoen Jørgen Barkenes og Andreas N. Edvardsen ble nummer ti og 12.

Raskeste lokale var Andreas Andersen Sauge, Mangenfjellet turlag som ble nummer sju i 20-24-årsklassen med tida 1.05.14. Det var drøye fire minutter raskere enn Marius Lunder Jensen.